Hronika

"Djeca su bila uplašena i plakala su" Oglasili se svjedoci jezivog NASRTAJA NA NASTAVNICU

Učiteljicu S.Đ., koja predaje u osnovnoj školi "Sveti Sava", juče popodne napali su roditelji djevojčice koja pohađa treći razred. 

škola u kojoj se desio incident u kojem je došlo do nasrtanja na nastavnicu
FOTO: NIKOLA TODOROVIĆ/RINGIER

Po povratku učenika sa ekskurzije na Kopaoniku, otac djevojčice, koja ide u odjeljenje 3/3, nasrnuo je i pljunuo u učiteljicu koja predaje odjeljenju 3/2. Nakon toga, majka djevojčice je takođe napala učiteljicu, gurala je i čupala za kosu.

Razlog napada je incident koji se desio u diskoteci na Kopaoniku, kada je, kako je rekla Snežana Lučić, majka učenice, učiteljica odgurnula njenu ćerku kako bi mogla da fotografiše svoje odjeljenje.

– Moj postupak nije bio u redu, prihvatam krivicu, bilo je tu i roditelja i djece, ali mi to nije bila namjera, niti je to rješenje problema, da se razumijemo, ja sam toga svjesna, ali znate kako, ja imam dijete kom sam se borila za život i pet godina smo u jako teškoj borbi, dijete ima ozbiljan problem zdravstveni, gdje nikako ne smije da povrijedi kičmu, učiteljica je to dijete gurnula na rekreativnoj nastavi, zato što je upala u kadar dok je snimala drugu djecu. Da li sad ako nama ovdje prođe neko i upadne u kadar, je li treba da ga gurnemo? Ne, djetetu nije rekla ni izvini, da je jedno izvini rekla djetetu, ja razumijem možda se njoj je omaklo da je malo jače gurnula, nije trebala nikako da gurne, ali sam imala razumjevanja da joj se možda malo omaklo da je jače gurnula, jedno izvini djetetu je bilo apsolutno dovoljno – izjavila je majka djevojčice, Snežana Lučić za Blic TV.

majka koja je nasrnula na nastavnicu
FOTO: NIKOLA TODOROVIĆ/RINGIER

Pročitajte još

Ispovjest roditelja svjedoka

Drugi roditelji koji su čekali svoju djecu da se vrate sa ekskurzije bili su šokirani prizorom i napadom na učiteljicu, smatraju da fizički nasrtaj nikada nije rješenje i dodali su da su im se djeca koja su se umjesto sa uspomenama, sa ekskurzije vratila u strahu.

 Djeca koja su bila tu u tom momentu jako su se uplašila, plakala su, ja sam čak bila sa svojim djetetom sve vrijeme dok nije došla i policija jer niko, bukvalno niko nije, znači sem nas koji smo ostali tu sa njom, ostali niko nije, svi su otišli. Ja kao majka, kako da vam kažem, jednog dječaka, mislim da ovo nije način na koji se rješavaju takve stvari – izjavila je svjedok incidenta, Nikolija Milačić za Blic TV.

– Vjerujem da je to bilo nešto dramatično da bi djeca pričala svojim roditeljima, međutim, ja razumijem, djevojčica je bolesna i ja razumijem brigu tih roditelja, ja sama imam bolesno dijete, ali da li je ovo način na koji svako treba da se obračuna zbog neke situacije koja nije raspravljena? Znači, trebalo se raspraviti između djece, učiteljice i učitelja, a onda jednostavno reagovati – navela je majka djeteta iz odjeljenja 3/2, Maja Tasić.

Na poziv da objasne šta se dogodilo i koje su procedure pokrenute iz škole nisu odgovorili. Prvo, javno tužilaštvo pokrenulo je, pak, redovni postupak protiv roditelja za nasilničko ponašanje, ali neće naložiti njihovo hapšenje i privođenje, s obzirom na činjenicu da imaju bolesno dijete.

U kakvom je stanju dijete sada

Nakon cijele situacije kroz koju je prošlo njeno dijete majka kaže da je ćerka trenutno dobro.

– Ona se trenutno, hvala Bogu, dobro osjeća. Mi idemo na kontrole svakih šest mjeseci, jer ostatak tumora postoji, za koji mi ne znamo da li je ostatak tumora koji je trenutno miran i može bilo kada da se aktivira, ili je ožiljak, ali je njen pršljen razoren. Nezgodan pad može da dovede do pucanja pršljena i ogromnih posljedica. Ona će morati da radi implant tog pršljena, ali mora da se sačuva kad završi fazu rasta vjerovatno negdje oko osamnaeste godine. Do tada moramo da je sačuvamo, da ne dođe do preloma pršljena, jer to bi moglo da budi i kobno – rekla je ranije Snežana za Blic.

Podsjećamo, kako je Blic objavio, učiteljica Osnovne škole “Sveti Sava” na Vračaru S.Đ. napadnuta je sinoć oko 19 časova nakon što se sa đacima i drugim nastavnicima vratila sa ekskurzije. Kako Blic nezvanično saznaje, nju su napali roditelji djevojčice koja ide u susjedni razred, nakon što je njihovoj teško bolesnoj ćerki, navodno na grub način rekla da se pomjeri kako bi fotografisala druge đake.

Majka je danas priznala da je napala učiteljicu i ispričala svoju stranu priče.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu