Svijet

"DJECA SU PLAKALA" Autobus pun putnika se zabio u prodavnicu u Londonu, najmanje 19 povrijeđenih (VIDEO)

Najmanje 19 osoba povrijeđeno je nakon što se autobus u istočnom dijelu Londona zabio u jednu radnju.

"DJECA SU PLAKALA" Autobus pun putnika se zabio u prodavnicu u Londonu, najmanje 19 povrijeđenih (VIDEO)
FOTO: THE TELEGRAPH/YOUTUBE

Povrijeđen je i vozač kog su vatrogasci morali da oslobode iz sjedišta pomoću specijalne opreme.

Portparol londonske hitne pomoći rekao je da je pet osoba prevezeno u bolnicu, dvije odrasle osobe i troje djece, piše Sky News.

Autobus se jutros oko 8:20 na aveniji Selvin zabio u zgradu u kojoj se nalazi električna trafostanica. Na mjesto nesreće stigla su vozila hitne pomoći kako bi se što pre pružila prva pomoć povrijeđenima.

Škola Hajams Park saopštila je da su neki od njenih učenika bili u autobusu u trenutku nesreće.

– Svi povrijeđeni učenici su primili ljekarsku pomoć. Kontaktirali smo roditelje svih povrijeđenih učenika. Sarađujemo sa hitnim službama i naši službenici se nalaze na mjestu nesreće. Obavjestićemo roditelje o razvoju događaja – objavila je škola na Tviteru.

Vlasnik lokalnog kafića koji je pomogao pri spasavanju putnika rekao je da je među povrijeđenima bilo nekoliko učenika koji su bili “uplašeni i uplakani”.

– Nekolicina dkece se nalazila na podu. Pokušavali smo da izvučemo djecu, a ona su bila u panici. Rekao sam vozaču da izađe, ali mi je on rekao da ne može jer se zaglavio. U autobusu je bilo nekoliko roditelja koji su sve vrijeme plakali – rekao je Erik Garip (38).

On je rekao da je pokušao da ih smiri, ali je ovo bio veliki šok za njih.

– Otišli smo gore i rekli djeci da izađu, ali jedno je ostalo na stepenicama pa smo ga iznijeli. Svi su bili uplašeni i plakali – rekao je on.

Istraga je još uvijek u toku, piše Telegraf.rs.

Prihvati notifikacije