Hronika

"Djeca su samo pila kao i sva druga djeca, neka su popila malo više" Šokantno oglašavanje organizatora žurke na kojoj je došlo do TROVANJA 33 DJECE ALKOHOLOM

N. B. koji je bio organizator žurke u beogradskom klubu "Sinner", gdje se u noći između srijede i četvrtka alkoholom otrovalo 33 djece, i to 12 njih ispod 15 godina, rekao je da će na pitanja odgovarati pred nadležnim organima.

djeca u alkoholisanom stanju
FOTO: MOJ_BEO_GRAD/INSTAGRAM/VESNA LALIĆ/RINGIER

N.B. je rekao da ne želi da se oglašava i negodovao je što je pozvan na telefon.

– Ja sam samo posrednik u žurci koja se desila to veče – naveo je N. B. Nakon što mu je postavljeno pitanje, rekao je da će da odgovori nadležnim organima i da su ga pozvali na razgovor.

Priznao je i da je bio u klubu to veče, kao i da “ne može on da utiče na to ko će da dođe u lokal”.

– Nisam policajac koji traži dokumenta. To je bila privatna proslava, piće je kupljeno u klubu. Djeca su samo pila kao i sva druga djeca, neka su popila malo više. Kako ja da kontrolišem nekog? – rekao je, a na pitanje ko je služio djeci piće i ko treba da odgovara za to što je alkohol služen maloljetnoj djeci je spustio slušalicu.

Protiv N. B. (23) organizatora žurke u beogradskom klubu “Siner” biće podnijeta prekršajna prijava zbog točenja alkohola maloljetnicima, piše Kurir.

Naime, vlasnik kluba je N.B. iznajmio prostor, a ovaj je, prema nezvaničnim informacijama, prodao između 550-600 ulaznica, a navodno je, kako se saznaje, izjavio da ne zna da li je među njima bilo djece.

Podsjetimo, prema prvim informacijama 26 djece tokom noći primljeno na toksikologiju VMA zbog alkoholisanog stanja, među njima je njih 12 bilo u teškom alkoholisanom stanju sa do čak 2,8 promila alkohola u krvi, rekao je jutros doktor Hitne pomoći VMA, primarijus dr Ivan Leković. Ono što je posebno šokiralo ljekare, to je da su mnogi imali manje od 15 godina. Međutim, kasnije se saznalo da je ukupan broj djece koja su završila na toksikologiji čak 33!

Nakon toga pojavila se informacija da su djeca u noćnom klub “Sinner” u Pariskoj ulici 1a masovno otrovana špiritusom, i da su ova djeca zbrinuta na VMA zapravo iz tog kluba i dovezena na toksikologiju.

Blic je potom saznao da je Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo predmet radi utvrđivanja svih okolnosti slučaja trovanja djece u noćnom klubu.

Pročitajte još

Tokom noći ispred kluba bile su jake policijske snage, kola hitne pomoći i unezvjerena djeca. Oglasili su se iz kluba, i na Instagram stranici objavili da je klub to veče bio iznajmljen za privatnu proslavu.

Povodom ovog slučaja oglasilo se i Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu koje je naložilo PS Stari grad da im dostavi podroban izveštaj o tome ko je organizovao žurku na kojoj je došlo do trovanja osoba, među kojima najveći broj maloljetnika.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu