Hronika

Dječak donio skalpel: O nemilom događaju oglasila se i škola

U Osnovnu školu "Šip" u Sarajevu u četvrtak je učenik šestog razreda donio skalpel i prijetio drugoj djeci, što je ranije danas, 24. februara, potvrđeno iz sarajevske policije.

Dječak donio skalpel: O nemilom događaju oglasila se i škola
FOTO: SINIŠAPAŠALIĆ/RINGIER

Sada su se oglasili iz pomenute škole, a njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti.

Povodom nemilog događaja koji se, nažalost, dogodio u četvrtak, 22. februara u prostorijama naše škole, ovim putem želimo obavijestiti roditelje i javnost da je škola odmah po saznanju šta se desilo postupila u skladu sa važećim pravilnicima i Zakonom.

Naime, tačno je da je navedeni učenik u školu donio skalpel, ali ne s namjerom da bilo koga povrijedi. U prostoriji gdje se desio ovaj događaj, nije bilo nikakvog naguravanja među učenicima, dječak ranije nije pravio probleme, niti je prijetio drugim učenicima, kako pojedini mediji tvrde. Nažalost, učenik je samog sebe povrijedio, a kako su nam potvrdili roditelji, nakon ukazane ljekarske pomoći, radi se o lakšim tjelesnim povredama, prenosi Radio Sarajevo.

Pročitajte još

Odmah nakon ovog događaja, s roditeljima učenika 6. razreda održan je hitan roditeljski sastanak kome je prisustvovala Uprava škole, Stručna pedagoška služba i policija. Unutar naše ustanove sve procedure sprovode se u skladu s važećom legislativom i u tom smislu interes učenika nam je na prvom mjestu. Kako se u konkretnom slučaju radi o mlađem maloljetniku, molimo da se podaci ne iznose javno od strane onih koji nisu nadležni za davanje informacija o istom.

Radnici i Uprava OŠ, “Šip” iskreno žali zbog ovog incidenta, te su svi maksimalno angažovani kako se ovakvi ili slični događaji ne bi dešavali u našoj školi.

Povrijeđenom učeniku želimo brz i uspješan oporavak, naveli su u saopštenju.

Važno je istaći da su se i MUP Kantona Sarajevo, a i škola, oglasili tek nakon što su mediji pisali o slučaju. Roditelji druge djece kazali su da je dječak prijetio drugim učenicima te da je tom prilikom sebe povrijedio.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije