Hronika

Dječaka (15) iz bunara spasla sestra “Bato, mogu li nekako da ti pomognem"

Zahvaljujući brzoj intervenciji knjaževačkih vatrogasaca, pokušaj dječaka (15) iz sela Rgošte, da spasi svog psa koji je juče popodne upao u bunar, završio se, na sreću, bez posljedica.

bunar
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Dječak je poslije izvlačenja iz bunara pregledan u bolnici u Knjaževcu, nije ozbiljno povrijeđen i već danas je bio u školi sa svojim drugovima, navodi RTS.

Da bi izvukao svog ljubimca dječak se spustio u presahli bunar u dvorištu susjedne kuće, iz kojeg više nije mogao da sam da izađe i počeo je da doziva pomoć. Sve se odigralo juče oko 15.30.

– Moja najmlađa sestra je bila napolju i ona ga je čula. Ušla je unutra i počela da vrišti – mama, mama, mama i mi smo izašli. Ja kažem: “Bato, mogu nekako da ti pomognem da izađeš”. Kaže: “Ne može!” – prepričava sestra Nina Marinković.

Pročitajte još

Kuma Danijela Milanović kaže da je dječak sa najboljom namjerom ušao u bunar da bi spasio svog kućnog ljubimca.

– U bunaru je bio totalni mrak, dječak se nije vidio u bunaru od mraka – rekla je Danijela.

Vatrogasci Stefan Janevski, Zoran Nenković i Ivica Stamenković su za svega desetak minuta bili u selu i počeli akciju izvlačenja dječaka i psa iz bunara.

– U bunaru, dubine oko desetak metara, se nije nalazila voda. Spustili smo kolegu konopcima i pojasom u bunar. Onda smo dolje vezali dječaka i pristupili akciji izvlačenja dječaka iz bunara. Potom smo isto uradili i sa psom. Oni su bili u svjesnom stanju, a dječak se žalio na povredu desne noge – navodi Zoran Nenković, vođa Vatrogasno-spasilačke jedinice Knjaževac.

Dječak je pregledan u knjaževačkoj bolnici, a potom pušten kući. Iako se sve srećno završilo, ipak, za sada ostaje nejasno iz kojih razloga je bio pomjeren drveni poklopac na bunaru, koji, kako kažu komšije, uvijek stoji preko otvora.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije