Magazin

Djevojka doživjela horor: Otišla na odmor u Hrvatsku, nakon ronjenja morala hitno ošišati kosu (VIDEO)

Odmor iz snova jedne žene iz Njemačke imao je uznemirujući preokret jer je bila prisiljena da ošiša veliki dio kose zbog nesreće tokom ronjenja.

kosa
FOTO: VRATA ZDRAVLJA/YOUTUBE SCREENSHOT

Džulija Fehst (23) je prošle jeseni uživala na odmoru u Hrvatskoj sa svojim dečkom, kada je njeno ronjenje izazvalo nesrećne posljedice na njenom tjemenu.

Naime, prije puta je stavila ekstenzije za kosu, ali rekla je da je pazila da isplete kosu u pletenice prije nego što je krenula na ronjenje, baš zato da se ne bi zamrsila. Međutim, kad je nakon ronjenja otišla da se istušira, kosa joj je bila zamršena do te mjere da nije mogla da je raščešlja.

Kako tvrdi, provela je osam sati pokušavajući da raščešlja ekstenzije sa svoje prirodne kose, ali bezuspješno. Na kraju je bila prisiljena da odsiječe “dvije trećine” svoje kose, ostavljajući neke dijelove duge samo dva do tri centimetra. Objasnila je nesreću u videu na TikToku koji je postao viralan, prikupivši više od dva miliona pregleda.

Pročitajte još

– Potpuno sam se uspaničila i postajalo je sve gore. Više od osam sati troje ljudi stavljalo je kokosovo ulje u moju kosu, a ekstenzije su morale da budu odsječene. Puno sam plakala. Odmor je za mene bio gotov. Prirodno imam vrlo tanku i krhku kosu, koja nikada sama ne bi izrasla tako duga. Još kad sam bila mala, sanjala sam o dugoj, gustoj kosi.. Ovaj san se ostvario s ekstenzijama. Ekstenzije su takođe značajno podigle moje samopouzdanje, koje je uništeno nakon nesreće – ispričala je.

Rekla je da je podijelila svoje iskustvo na internetu u nadi da će dobiti savjet od drugih koji su prošli kroz slično iskustvo.- Podijelila sam video na TikToku jer sam bila jako očajna. Tokom katastrofe s mojim ekstenzijama, pretraživala sam internet tražeći tačno istu stvar koja se meni dogodila. Zato mi je TikTok pao na pamet, da možda stupim u kontakt s ljudima kojima se ista stvar dogodila i da dobijem savjet koji nisam mogla da pronađem na internetu – dodala je.

@julia.fhst

Die Extensions mussten am Ende zum Teil rausgeschnitten werden 🫠 #fy #fyp #viral #foryou #foryoupage #hairfail #extensions #extensionsfail

♬ Oh No – Kreepa

Korisnici TikToka bili su jednako užasnuti ovom pričom, ali neki su ponudili korisne savjete.

Džulija kaže kako se trudila da uživa u ostatku odmora, ali da joj je bilo teško. Čim je stigla kući, odmah se pobrinula za svoju kosu.

– Kada smo se vratili u Njemačku, kosa mi je bila počupana i svaki dan sam šišala raščupane vrhove i nosila je vezanu. Ali kosa mi je bila vrlo neujednačena, pa sam u decembru kod pravog frizera stavila ekstenzije i kupila više proizvoda za njegu kose – rekla je.

Srećom, neprijatan događaj nije je u potpunosti odvratio od ronjenja, prenosi Kurir.

– U januaru sam bila u Meksiku i otišla u more s ekstenzijama, ali ne na cijeli dan kao u Hrvatskoj. Uz pravu njegu, sada je sve u redu – zaključila je.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije