Hronika

DJEVOJKA IZAŠLA IZ KOME Čim se probudila pitala za sestru, kako da joj kažu da je više nema

Četrnaestogodišnja Milica S. iz Kule, koja je teško povrijeđena u stravičnom sudaru, kada su joj poginule i sestra i najbolja drugarica, probudila se iz kome.

DJEVOJKA IZAŠLA IZ KOME Čim se probudila pitala za sestru, kako da joj kažu da je više nema
Foto: Privatna arhiva

Njena majka Dragana i očuh Zoran Šijak kažu da je odmah pitala za sestru, ali da joj nisu rekli šta se dogodilo.

Milica je mnogo bolje sada i nije više u komi, rekli su nam preko telefona ljekari sa Instituta. Čim je otvorila oči i postala svjesna, prvo što je progovorila bilo je: “Gdje je moja Marija?”. Ne znamo šta su joj rekli, samo znamo da nisu čemernu istinu. Milica još ne zna da više nema njene sestre Marije i najbolje drugarice Tanje, od koje se nije odvajala – kaže Šijak.

Miličin očuh objašnjava da će njen oporavak dugo trajati jer, osim ozbiljne povrede vrata, ima i hematome na plućima i povredu ruke, prenose Novosti.

– Ti hematomi nisu veliki, ali moraju da se prate. Milica će da nosi kragnu dok joj ne zarastu povrede vrata – kazao je očuh.

Majka i očuh povređene djevojčice na strašnim su mukama jer su im iz bolnice saopštili da porodica mora da saopšti Milici da je u nesreći stradala njena sestra Marija, kao i drugarica Tatjana.

– Joj, ne znamo šta da radimo! Čupamo kosu i razmišljamo kako će Milica preživjeti kad čuje da je Tanja preminula još na cesti, a da joj i sestri nije bilo spasa iako ju je Hitna pomoć vozila u bolnicu. Molili smo ljekare da oni to nekako saopšte Milici, ali su nam rekli da je to zadatak porodice. Treba da se vidimo sa psihologom da nas posavjetuje kako da izvedemo da Milica najlakše prihvati tešku istinu – rekao je očuh djevojčice za Srpski telegraf.

Podsjetimo, tragedija se dogodila u zoru 5. jula. Pored Miličine sestre po majci Marije F. (17) i njene najbolje drugarice Tatjane G. (15), poginula je i Božidarka Đ. (23). Sa Milicom u bolnicu je prevezen i Jovan V. (17), koji se i dalje nalazi na respiratoru, prenosi Blic.