Hronika

MALOLJETNIK U PRITVORU Pretučeni profesor otac PROSLAVLJENOG KAJAKAŠA "Ovako nešto mu se nikada nije dogodilo, a USKORO IDE U PENZIJU"

Mom ocu je ostalo nekoliko mjeseci do penzije, sramota što je doživio ovo nasilje, poručio je čuveni kajakaš i osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju Milenko Zorić, koji je sin Slobodana Zorića, pretučenog profesora praktične nastave Tehničke škole "9. maj" u Bačkoj Palanci.

pretučeni profesor Milenko Zorić
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RINGIER/GOOGLE STREET VIEW

Milenko Zorić je otkrio da je učenik koji je fizički nasrnuo na njegovog oca ranije bio đak te škole, ali je bio problematičan i prebačen je u drugu školu.

Ušao je juče kod mog tate na čas i sakrio se negdje iza klupa, pozadi u učionici. Kada je tata krenuo da predaje on ga je gađao papirima i nekim makazicama – naveo je Zorić.

Škola u kojoj je pretučen profesor
FOTO: GOOGLE STREET VIEW/SCREENSHOT

Kaže da je njegov otac Slobodan Zorić rekao tom dječaku da napusti čas.

– Rekao mu je da je on učenik druge škole i da ne može biti tu. Tata je uzeo njegovu torbu i rekao mu da izađe. Onda ga je na hodniku udario pesnicom. Poslije su đaci dali izjavu da ga je udario i dva puta nogom u glavu, tata je vjerovatno već bio tad bez svesti – navodi Milenko.

Kaže i da je cijela škola imala problema sa tim dječakom, te da je dirao i učenike i profesore.

Pročitajte još

– Došla je Hitna pomoć, bio je i policajac. Odveo sam tatu u UC u Novi Sad. Pregledan je i urađen mu je CT glave. Imao je frakturu, na nosu je pukla kost i polomljena je jagodična kost – ispričao je Milenko Zorić za Kurir.

Naš proslavljeni sportista je istakao da je njegov otac sigurno razočaran i da su svi šokirani zbog ovoga što je doživio.

– Ostalo mu je još nekoliko mjeseci do penzije, u oktobru ide. Toliko godina predaje, nikada nešto tako nije doživio. Zna se u Palanci ko je i kakav je, svi smo šokirani! Nisam se nadao da to može da se desi, ja sam išao u tu školu isto. Otac je sigurno razočaran, toliko godina radi sa djecom, želi kao i svaki prosvjetni radnik da ih izvede na pravi put. Mislim da je jako razočaran što je ovako nešto doživio pred penziju – zaključio je poznati kajakaš.

Povodom zvjerskog prebijanja profesora Slobodana Zorića (65) u Srednjoj tehničkoj školi “9. maj”, oglasio se i predsjednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica koji je u izjavi za Blic najoštrije osudio ovaj nasilnički akt koji je počinio šesnaestogodišnji bivši učenik te škole M. B.

Istim povodom oglasio se i MUP i saopštio da je maloljetni napadač star 16 godina, inače bivši učenik te škole, uhapšen, i određen mu je pritvor do 30 dana.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu