Biznis

Đokić razgovarao sa predstavnicima ruske kompanije: "Zarubežnjeft" planira proširiti i unaprijediti poslovanje u Republici Srpskoj

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić sastao se danas u Moskvi sa generalnim direktorom ruske državne kompanije "Zarubežnjeft" Sergejem Кudrjašovim.

Đokić razgovarao sa predstavnicima ruske kompanije: "Zarubežnjeft" planira proširiti i unaprijediti poslovanje u Republici Srpskoj
FOTO: SP

Na sastanku je bilo riječi o unapređenju poslovanja ove kompanije u Rafineriji nafte Brod, Rafineriji ulja Modriča i  Republici Srpskoj uopšte, kao i planovima za realizaciju novih projekata.

Generalni direktor Кudrjašov se zahvalio ministru Đokiću i institucijama Republike Srpske na dosadašnjoj velikoj podršci, istakavši da je kompanija “Zarubežnjeft” spremna i opredjeljena za realizaciju novih projekata, naročito u oblasti proizvodnje komprimovanog gasa i korištenja obnovljivih izvora energije.

Istakao je da kompanija na čijem je čelu planira nastaviti i unaprijediti poslovanje u Republici Srpskoj u skladu sa savremenim trendovima u oblasti energetike, o kojima je, između ostalog, bilo riječi i tokom Međunarodnog foruma “Ruska energetska sedmica”, a koji podrazumijevaju proizvodnju “čiste energije”, naročito iz energije vode i sunca.

FOTO: SP
FOTO: SP

Prema njegovim riječima, kompanija “Zarubežnjeft” će učiniti sve da poveća obim investicija u Republici Srpskoj, što će zasigurno biti i dobar stimulans za otvaranje novih radnih mjesta.

Ministar Đokić je naglasio da je Republika Srpska opredjeljena da i dalje uspješno sarađuje sa kompanijom “Zarubežnjeft” i da će kompanija imati maksimalnu podršku institucija Republike Srpske za realizaciju novih projekata.

Ministar Đokić je dodao da je Vlada RS otvorena za sve dobronamjerne kompanije koje žele da investiraju u RS i na taj način doprinesu njenom ekonomskom rastu i razvoju.

Кako je istakao, saradnja sa “Zarubežnjeft”- om je uvijek bila na visokom nivou i takva treba da ostane.

Ministar Đokić je ovom prilikom obišao prostorije kompnije, kao i Centar za upravljanje proizvodnjom.

Sastanku su prisustvovali i Igor Šćelkunov, zamjenik generalnog direktora “Zarubežnjeft”-a, i Duško Perović, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji.

Prihvati notifikacije