Svijet

Đukanovićev DPS podnio krivičnu prijavu protiv Krivokapića

Opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Ðukanovića podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv premijera Zdravka Krivokapića i drugih osoba zbog sumnje da su zloupotrijebili svoj položaj i prekoračili svoja službena ovlašćenja tokom događaja na Cetinju 4. i 5. septembra.

Đukanovićev DPS podnio krivičnu prijavu protiv Krivokapića
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

U krivičnoj prijavi, u koju su podgoričke Dnevne novine imale uvid, navodi se da su zloupotrebljavajući položaj predsjednika vlade, poslanika, ministara i dr. prekoračili “granice svojih službenih ovlaščenja”.

Navodi se da je Krivokapić formirao tijelo koje nije imalo nikakve zakonske i ustavne nadležnosti da donosi odluke koje se tiču nacionalne bezbjednosti, a koje je načelu sa njim preuzimalo dijelove komandovanja operacijom bezbjednosnih snaga 5. septembra na Cetinju.

Pročitajte još

Kao dokaz uz krivičnu prijavu SDT-u je dostavljena fotografija iz prostorija vlade, snimljena 5. septembra, na kojoj su pored Krivokapića dio komandnog štaba pomenute operacije i poslanici Marko Milačić, Momčilo Koprivica, ministri Milojko Spajić, Olivera Injac, Jakov Milatović, te direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić i šef Kabineta predsjednika Vlade Ivana Malović.

Prijavom se Krivokapić tereti da je 5. septembra prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja teže povrijedio pravo drugog na način što je mimo svojih ustavnih i zakonskih ovlašćenja dao nalog pomoćniku direktora Uprave policije da se uhapsi bivši direktor Uprave policije i aktuelni savjetnik za bezbjednost Ðukanovića, Veselin Veljović,prenijela je agencija Mina.

Prihvati notifikacije