Politika

"DNS za borbu protiv medijskog mraka" Jovičić se osvrnuo i na istupe pojedinih opozicionara

DNS podržava proteste protiv uvođenja medijskog mraka u pojedinim dijelovima Republike Srpske i potpredsjednik DNS Radislav Jovičić poziva opoziciju da zajedno podrži ovu borbu, a za sve nesuglasice koje postoje podsjeća na najavljeni sastanak u ponedeljak.

"DNS za borbu protiv medijskog mraka" Jovičić se osvrnuo i na istupe pojedinih opozicionara
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ne prihvatamo da naši građani budu uskraćeni za informacije ma gdje živjeli. Tražimo jednak tretman svih medijskih kuća i RTRS i ATV i K3 i BN i svih drugih. Zbog toga, punim kapacitetom podržavamo BN televiziju i borbu gospodina Trišića za ravnopravan tretman sa ostalim medijskim kućama, rekao je potpredsjednik DNS Radislav Jovičić.

Podsjetio je da je pravo na slobodu mišljenja, govora i na slobodu informisanja Ustavom zagarantovano.

– Pozivamo vladajuću kastu da nas ne uvodi u jednoumlje i da nas ne vodi u medijski mrak. Isto tako, ne prihvatamo pojedine istupe nekih opozicionara da DNS i njegovog predsjednika nazivaju nebitnim. DNS je partija koja posle svih turbulencija ima preko 160 odbornika u 61-oj lokalnoj zajednici u RS i 70 000 glasova na zadnjim lokalnim izborima, što je čini drugom po snazi opozicionom političkom partijom – rekao je Jovičić.

Ne vidi ništa loše u tome da se organizuju protesti sa jasno zacrtanim planom i definisanim ciljem.

– Gospodo, uvažite činjenice ukoliko ne uvažavate nas pojedinačno. Ukoliko vam je predsjednik DNS nebitan zašto nas zovete na dogovore? Šta je loše u inicijativi da se protesti organizuju na ozbiljnoj platformi sa jasno zacrtanom organizacijom planom i jasno definisanim ciljevima? Da li ćemo na protestima imati jedan ili više zahtjeva? Šta ćemo uraditi ako ne dođe do ispunjavanja naših zahtjeva? Da li će na listi biti i osuda svega što se dešava u pravosuđu BiH? Da li će na listi zahtjeva biti i zahtjev za zaštitu šuma RS – upitao je Jovičić.

On je opozicionarima poručio da je mnogo pitanja koje moraju postaviti jedni drugima na sastanku zakazanom za ponedeljak 27.09.2021.

– Rješavajmo to na sastanku, a ne u medijima nanoseći štetu jedni drugima – poručio je Jovičić.

On je istakao da je DNS pokazao da je spreman za korjenite promjene u društvu i da DNS prihvata sve one koji su za to.

– Uvrede i poniženja nismo trpili ni od aktuelne vlasti pa nećemo to sebi dozvoliti ni od nekih drugih pojedinaca. Podržimo BN televiziju kao medij koji omogućava ovo malo demokratije što je ostalo u našem društvu. Podržimo gospodina Trišića u njegovoj divovskoj borbi, borbi vrijednoj poštovanja, da nam omogući da se naš glas čuje u narodu. Naše bolesti i sujete ostavimo sa strane. Borba koju vodimo veća je od svih nas pojedinačno – zaključio je Jovičić.

Prihvati notifikacije