Politika

DO SRIJEDE ROK ZA LOKALNE KOMBINACIJE Evo šta je tačno odlučio vrh DNS

Predsjedništvo DNS je opštinskim i gradskim odborima stranke dalo je rok do srijede u 15 časova, da se izjasne sa kim žele u koaliciju na lokalnom nivou.

DO SRIJEDE ROK ZA LOKALNE KOMBINACIJE Evo šta je tačno odlučio vrh DNS
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Ipak, konačnu i obavezujuću odluku o lokalnim koalicijama donijeće Predsjedništvo DNS, odlučeno je danas na sjednici, na kojoj je DNS konačno presjekao i istupio iz vladajuće koalicije, koju predvodi SNSD.

Raskid sa strankom Milorada Dodika uslijedilo je nakon brojnih potresa unutar najdugovječnije koalicije u Srpskoj.

FOTO: SRPSKAINFO
FOTO: SRPSKAINFO

Predsjedništvo DNS je odlučilo da stranka istupi iz koalicije na nivou Republike Srpske i BiH, te obavezlao poslanika DNS u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, da istupi iz kluba poslanika u kojem je do sada djelovao.

Dakle, predsjednik stranke Nenad Nešić će napustiti Srpski klub, u kojem je do sada bio zajedno sa Jakovom Galićem i liderom Ujedinjene Srpske Nenadom Stevandićem.

I delegat DNS u Domu naroda Federacije BiH, trebalo bi da se povinuje stranačkoj disciplini i da, kako je odlučeno, “istupi iz dosadašnje koalicije”. To znači da bi Nikica Bosnić iz Drvara uskoro trebalo da napusti Srpski klub u Domu naroda Federacije BiH.

I Nešić i Bosnić će, kako se navodi u odluci Predsjedništva DNS “ubuduće djelovati u skladu sa odlukama organa DNS-a, štiteći “interese srpskog naroda”.

– Klub poslanika DNS u Narodnoj skupštini Republike Srpske će djelovati u skladu sa stavovima predsjednika i Predsjedništva DNS po svakom pitanju, a vodeći računa o intersima Republike Srpske i srpskog naroda – navodi se u odluci Predsjedništva DNS.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije