Banjaluka

DOBAR TEMPO Mjesec dana radova u Ulici Ivana Gorana Kovačića

Proširenje saobraćajnice u Ulici Ivana Gorana Kovačića, između dva kružna toka, odvija se dobrom dinamikom, izjavio je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

DOBAR TEMPO Mjesec dana radova u Ulici Ivana Gorana Kovačića
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Sandić, koji je danas sa predstavnicima “Puteva RS” obišao ovog gradilište, istakao je da je već izveden značajan dio predviđenih radova, uključujući i izgradnju potpornog zida uz saobraćajnicu, koja će po rekonstrukciji, u njenom najvećem dijelu biti proširena na četiri trake, uz obostrane pješačke staze.

Prema njegovim riječima, već su završeni radovi na podzemnoj infrastrukturi, a trenutno se radi na postavljanju trotoara i pripremama za asfaltiranje saobraćajnice.

– Prije rekonstrukcije, ova izuzetno prometna saobraćajnica nije bila bezbjedna ni za pješake ni bicikliste, a sada dobijamo ne samo modernu ulicu već i kvalitetan spoj Istočnog i Zapadnog tranzita. Proširenjem ove ulice, biće zaokružena istočna transverzala, na potezu od novog mosta u Obilićevu pa sve do kružnog toka – zaključio je Sandić.

Radovi na proširenju ove saobraćajnice vrijedni su oko dva milion KM, a projekt realizuju Grad i “Putevi RS”. Rekonstrukcija je počela 10. septembra, radove izvodi domaće preduzeće “Niskogradnja” iz Laktaša, a rok za završetak je 210 kalendarskih dana.

Ova ulica zatvorena još od marta zbog izgradnje kružnog toka kod stočne pijace. Vozači se nadaju završetku radova što prije, jer su u jutarnjem i popodnevnom terminu ogromne gužve na ovoj lokaciji.