Banjaluka

"Dobiće i više od onog što su tražili" Stanivuković o želji penzionera da dobiju po 100 KM

Nakon što su penzioneri rekli da žele po 100 KM, ali ne više kroz umanjene račune za struju, nego da taj novac bude isplaćen direktno njima, gradonačelnik Draško Stanivuković je poručio da je Gradska uprava donijela rješenje o pomoći penzionerima, te da sada traže modalitet na koji način to da ostvare u što bržem vremenskom periodu.

"Dobiće i više od onog što su tražili" Stanivuković o želji penzionera da dobiju po 100 KM
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Mi ćemo pomoći penzionerima, što su od nas tražili, ali mi smo odlučili da to uradimo na dva načina -direktno i indirektno. Dakle, 40.000 penzionera iz Banjaluke dobiće svoj novac, kako su i rekli da žele, a mi ćemo to završiti. Mi smo odlučili da im pomognemo i na drugi način, dakle kroz naša preduzeća, kao što su Vodovod i Eko topalane, rekao je Stanivuković i podsjetio da Grad na nekoliko načina već pomaže penzionerima, navodeći primjer javnog perevoza.

Pročitajte još

-Nalazimo način za sve ovo, sa pravne strane, a odluku kako ćemo ta da učinimo ćemo saopštiti već naredni mjesec. Naši penzioneri će dobiti i više od onoga što su tražili. Skupština može sada sve da usvoji – poručio je on.

Dodao je kako je skupštinska većina kroz amandmane postavila uzltimatum, te da je sasvim siguran da kada ovo ispune, oni će tražiti još nešto.

Prihvati notifikacije