Sudbine

DOBILI PRIZNANJE ZA HEROJSKO DJELO "Uradili su nešto što većina ne uradi za cijeli život, spasli su život djevojčice"

Momcima koji su prije nekoliko dana spasili život djevojčice u požaru na Dorćolu, danas su uručene nagrade i priznanja za njihovo herojsko djelo, a zamjenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da su oni time pokazali kako svi treba da se ponašamo prema ljudima koji se nađu u nevolji.

DOBILI PRIZNANJE ZA HEROJSKO DJELO "Uradili su nešto što većina ne uradi za cijeli život, spasli su život djevojčice"
FOTO: NEMANJA.DRZAIC00/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Pavle, Nemanja, David, Lazar i Nenad su, za svega nekoliko trenutaka, uradili nešto što većina od nas ne uradi za cijeli život, spasli su jedan život, život maloljetne djevojčice – rekao je Vesić, koji je danas ugostio mlade heroje u Starom dvoru.

Jedan od njih, Lazar Ereš, rekao je da je ponosan na svoje drugove, na sebe, i na spasenu djevojčicu.

FOTO: JOVANA ALEKSIĆ / RAS SRBIJA
FOTO: JOVANA ALEKSIĆ / RAS SRBIJA

Pavle se, ističe, prvi popeo na gelender.

Kada je izbio požar, priča, bio je na gradilišu sa kolegama, čuo je zapomaganje ženske osobe, video je dim koji dolazi iz zgrade, koja je neposredno uz gradilište, a zatim i djevojčicu na terasi, koja traži pomoć.

U stan nisu mogli da uđu, jer su vrata bila zaključana.

– Ušli smo u stan ispod, jedan se popeo na gelender. Rekli smo joj da skoči, da ćemo da je uhvatimo. Bila je prisebna i to je i uradila – kaže Ereš.

FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ/RAS SRBIJA

Vesić je istakao da je ovo herojsko djelo nešto što će obilježiti njihov život, a svima pokazatelj kako da se ponašamo prema ljudima koji se nađu u nevolji.

Momci koji žive u Pančevu, u znak zahvalnosti od Grada Beograda dobili su godišnje bus-plus kartice, mobilne telefone, a biće predloženi i za nagradu Grada koja se dodjeljuje svake godine.

Pročitajte još

Ipak, nikakvi pokloni ne mogu da pokažu veličinu djela koji su oni uradili, poručio je Vesić, koji im je na poklon darovao svoju knjigu.

Od opštine Stari Grad momci su dobili zahvalnice, koje im je uručio predsednik opštine Radoslav Marjanović, koji je rekao da će momci, ali i djevojčica koja se našla u požaru, dobiti od opštine vaučere u vrijednosti 15.000 dinara,

Takođe, opština će pomoći stanarima zgrade na saniranju štete, a djevojčica će, kaže, dobiti i lap-top, kako bi joj brže prošli bolnički dani.

Požar se dogodio 27. oktobra, u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu.