Gradovi

DOBILI SMJEŠTAJ, HRANU I NJEGU Inspektori se pobrinuli za konje koji su lutali Sarajevom

Nakon što je objavljena informaciju da dva konja u sarajevskom naselju Velešići danima lutaju ulicama, na teren su izašli kantonalni veterinarski inspektori koji su napuštene konji stavili pod službeni nadzor.

DOBILI SMJEŠTAJ, HRANU I NJEGU Inspektori se pobrinuli za konje koji su lutali Sarajevom
FOTO: ČITALAC/AVAZ/RAS SRBIJA

Postupajući po prijavi policije, na okolnosti napuštanja i zanemarivanja dvije životinje (konja) nepoznatog vlasnika, koja su prije nekoliko dana primjećena u naselju Velešići, kantonalni veterinarski inspektori su izlaskom na teren i pronalaskom životinja na području Opštine Centar-Betanija, odredili mjere oduzimanja konja. Životinje su smještene na odgovarajuće mjesto u pogledu smještaja, ishrane i njege, gdje se pod nadzorom postupajućeg veterinarskog inspektora provode dalje mjere, odnosno kliničke i dijagnostičke pretrage propisane za tu vrstu životinja – saopšteno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, prenosi Avaz.

Foto: Avaz
Foto: Avaz

– Životinje ostaju pod službenim nadzorom veterinarske inspekcije do okončanja postupka, a eventualni vlasnik koji u roku od osam dana dokaže vlasništvo kod Inspektorata veterinarske inspekcije, ima pravo zahtijevati povrat životinja – naveli su iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS.

Podsjetimo, konji su pravili velike probleme u odvijanju saobraćaja, a posebno je to bilo izraženo za vrijeme snježnih padavina.

Mještani ovog sarajevskog naselja su tada za Avaz kazali kako su u strahu da puste djecu u školu.

(Avaz)