Politika

DOBILI SMO PRVOG „PAPKA“ Brdar iz DNS prelazi u Banjčev NPS

Predsjednik Opštinskog odbora DNS Kozarska Dubica, Dragan Brdar, koji je zahvaljujući prvom mjestu na kompenzacionoj listi te stranke na proteklim izborima dobio mandat poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, mogao bi da bude prvi „preletač“ u novom sazivu domaćeg parlamenta.

DOBILI SMO PRVOG „PAPKA“ Brdar iz DNS prelazi u Banjčev NPS
FOTO: DNS

Kako za Srpskainfo otkrivaju odlično obaviješteni izvori, Brdar je prethodnih dana postigao načelni dogovor s liderom NPS, Darkom Banjcem, o „transferu“ u njegovu stranku koji bi, prema našim saznanjima, trebalo da bude objelodanjen na predstojećoj konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine, koja je zakazana za utorak.

Iako još nije poznato čime je Banjac „kupio“ Brdara da okrene leđa partiji zahvaljujući kojoj je dobio fotelju poslanika u Narodnoj skupštini Srpske, izvori Srpskainfo tvrde da je u okviru ponude za promjenu stranačkog dresa aktuelnom šefu DNS u Kozarskoj Dubici, između ostalog, obećano da će biti kandidat vladajuće koalicije za načelnika te opštine na sljedećim lokalnim izborima.

Pročitajte još

– Dogovor o prelasku Brdara iz DNS u Banjčev NPS već je postignut i očekuje se da to bude ozvaničeno na predstojećoj konstitutivnoj sjednici parlamenta Srpske – tvrde naši izvori.

U kratkom telefonskom razgovoru za Srpskainfo, Dragan Brdar nije želio da potvrdi informaciju da bi početkom sljedeće sedmice trebalo da postane prvi „preletač“ u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske.

– Tačno je da sam privatno u dobrim odnosima s gospodinom Banjcem, da smo iz istog grada, a priče o tome da ću preći u njegovu stranku su spekulacije – kaže Brdar.

S druge strane, lider NPS, Darko Banjac, takođe nije želio da potvrdi, ali ni da demantuje informaciju o tome da se aktuelni šef DNS u Kozarskoj Dubici sprema da pređe u njegove redove.

FOTO: NPS
FOTO: NPS

– Sve će se saznati u utorak, na konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske – kaže Banjac za Srpskainfo.

Lider DNS, Nenad Nešić, na naše pitanje da prokomentariše mogućnost prelaska istaknutog funkcionera njegove stranke u redove NPS, a koji je u poslaničku klupu sjeo zahvaljujući kompenzacionom mandatu dobijenom od partije, takođe je bio škrt na riječima.

– Vjerujem da Dragan Brdar neće biti novi papak – kratko je poručio Nešić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu