Politika

Iznenađujuće mali broj glasova: Nekadašnji predsjednik Srpske doživio POTOP NA IZBORIMA

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske i aktuelni v.d direktora Elektrokrajine, Dragan Čavić na izborima održanim u nedjelju uspio je da osvoji tek 964 glasa, čime je eliminisan iz trke za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, bar kada je u pitanju direktan mandat.

Dragan Čavić
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Prema preliminarnim rezultatima izbora za Narodnu skupštinu Republike Srpske u izbornoj jedinici 3, koje je objavio CIK na osnovu obrađenih 76,94 odsto biračkih mjesta, Čavić, koji je i predsjednik NDP, osvojio je tako manje glasova nego, primjera radi Mirna Savić Banjac, koja je napustila njegovu stranku 2018. godine nakon što je napustio opoziciju i ušao u koaliciju sa SNSD.

Pročitajte još

Savić – Banjac, koja je kandidat PDP za Narodnu skupštinu Republike Srpske, na izborima u nedelju osvojila je 3.356 glasova građana, što je skoro tri i po puta više u odnosu na svog nekadašnjeg stranačkog šefa.

U osvajanju naklonosti birača Čaviću očito nije pomoglo ni to što se nalazi na čelu Elektrokrajine, ali ni činjenica da je na izbore išao u koaliciji sa SP i SNP.

Čavić se na listi SP-NDP-SNP po broju osvojenih glasova našao tek na petom mjestu.

Da je Čaviću nakon napuštanja opozicije drastično pala popularnost u najvećem gradu Srpske možda najbolje ilustruje podatak da je na opštim izborima prije četiri godine osvojio 5.127 što je pet puta više nego prije dva dana.

Osim što je bio predsjednik Republike Srpske, Čavić je jedno vrijeme bio i lider SDS, a prije šest godina bio je kandidat za gradonačelnika Banjaluke kada je osvojio 39.670 ali mu to nije bilo dovoljno da pobjedi tadašnjeg kandidata SNSD, Igora Radojičića.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu