Društvo

"Dobri ljudi, ne dajte da nečije dijete još strada" Mali Stefan (9) koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, dobio mural

Srca građana cijele Srbije slomila su se poslije vijesti da je maleni Stefan B. (9) kojeg je "pokupio" bahati vozač Lazar Galić na pješačkom prelazu u beogradskom naselju Karaburma - preminuo.

"Dobri ljudi, ne dajte da nečije dijete još strada" Mali Stefan (9) koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, dobio mural
FOTO: JELENA CICA MILOSAVLJEVIC/FACEBOOK/SCREENSHOT

Tragična vijest izazvala je ne samo tugu, već i bijes, posebno među građanima ovog dijela Beograda koji danima u Ulici Marijane Gregoran, gdje je došlo do nesreće, iskazuju mirnim putem svoj revolt.

Građani pogođeni ovom tragedijom pisali su pesme nastradalom dječaku, palili sveće na mjesto pogibije, a sada su i oslikali mural sa njegovim likom koji je danas osvanuo u Beogradu, baš u ulici u kojoj je izgubio život.

Pročitajte još

Pored milog lika mališana Stefana, ispisani su i stihovi:

– Sa neba ja vas gledam, zbog mene tu ste sada, ne dajte, dobri ljudi, da nečije dijete još strada.

Fotografiju ovog emotivnog grafita podelila je u Fejsbuk grupi Pravda za Stefana Jelena Milosavljević, administratorka.

– Da se ovako nešto više nikad nikome ne ponovi, da nijedno naše dijete ne ode na nebo prerano, da nijedan roditelj ne ostane bez djeteta, mi ostajemo ovde i dalje, non stop 00-24! Za moje dijete, za vaše dijete, za svu djecu! Počivaj u miru, anđele – napisala je ona.

Podsjetimo, protesti zbog prvobitne odluke sudije Prvog osnovnog suda, koja je poslije nesreće pustila vozača da se brani sa slobode, i dalje traju.

Okupljeni građani ostaju pri zahtijevima da vozač, koji je, poslije preinačenja prve odluke sudije, uhapšen i sproveden u pritvor, bude osuđen, ali zahtijevaju i da sudija Radmila Đerić, koja ga je prvobitno pustila iz pritvora pravno odgovara zbog te odluke.

Prihvati notifikacije