Gradovi

“DOBRO NAM DOŠAO MAKSIME” Zlatnik predsjednice Srpske prvorođenoj bebi (FOTO)

Direktor Bolnice "Sveti vračevi" Zlatko Maksimović izrazio je zadovoljstvo što je zlatnik prvorođenoj bebi u 2021. godini, dar predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, dodijeljen bebi rođenoj u ovoj bolnici.

“DOBRO NAM DOŠAO MAKSIME” Zlatnik predsjednice Srpske prvorođenoj bebi (FOTO)
FOTO: SRNA

U prvim satima poslije ponoći rodila su se dva dječaka i jedna djevojčica.

Predsjednik Republike Srpske zlatnikom je darivala prvorođenu bebu, dječaka Maksima Markovića, koji je na svijet došao minut iza ponoći kao prva beba u Republici Srpskoj u 2021. godini.

– Predsjednik Republika Srpske već tradicionalno dodjeljuje zlatnik prvorođenoj bebi u Republici Srpskoj, a naše je veliko zadovoljstvo što se to desilo u našoj bolnici u Bijeljini, a zadovoljstvo je utoliko veće što se u našoj bolnici u prva tri sata rodilo troje djece – dva dječaka i jedna djevojčica – rekao je Maksimović novinarima nakon što je uručio zlatnik, poklon predsjednika Republike Srpske.

On je napomenuo da ne postoji veće bogatstvo, te da je ovo dobar znak i za Bolnicu i za Bijeljinu i za Republiku Srpsku.

– Ja sam se jutros čuo sa predsjedniom Republike Srpske, ona je odmah zamolila da prenesem pozdrave roditeljima, te me ovlastila da u njeno ime predam zlatnik i prigodne poklone za novorođenu bebu – naveo je Maksimović.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Maksimović je rekao da je prvu bebu u ovoj godini na svijet donijela majka Marija Marković, beba se zove Maksim, a sva tri porođaja su se noćas dogodila prirodnim putem, sve je proteklo bez problema i majke i djeca se osjećaju odlično.

On je istakao da je na bijeljinskom ginekološkom i akušerskom odjeljenju Bolnice tokom prošle godine rođeno 1.007 djece, što je veći broj u odnosu na 2019. godinu.

– U kovid sali prošle godine je bilo 14 porođaja, 14 beba je rođeno u toj sali i tim uslovima, veći broj njih prirodnim putem, a što je najznačajnije svi ti porođaji u kovid uslovima su uredno protekli”, rekao je direktor bijeljinske Bolnice “Sveti vračevi – zahvalivši medijima što su se zajedno sa zdravstvenim radnicima borili protiv pandemije.

On je izrazio uvjerenje da će ta saradnja biti dobra i u ovoj godini i da će situacija u vezi sa kovidom 19 biti prenošena javnosti kvaltetno i na vrijeme.

– Ponosan sam, ipak, što je ova godina u našoj bolnici, gradu, ali i u Republici Srpskoj, počela na jedan od najljepših načina – rođenjem zdravih beba – naglasio je Maksimović.

Ovim povodom na svom Instagram nalogu oglasila se I predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

– Dobro nam došao Maksime. Čestitam od srca ponosnim roditeljima. Tradicionalno, danas je uručen zlatni dukat za prvorođenu bebu u Srpskoj u novoj godini – napisala je ona.