Društvo

Dobro se dobrim vraća: Davaocima krvi u Srpcu besplatan parking

Dobrovoljni davaoci krvi iz Srpca, koji su najdragocjeniju tečnost darovali dvadeset i više puta, biće oslobođeni plaćanja parkinga, rekao je načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević.

Srbac- dobrovoljno davanje krvi
FOTO: SRNA

On navodi da je inicijativu podnio lokalni Crveni krst nakon čega su izvršene izmjene i dopune pravilnika o javnim parkiralištima.

– Prijave za oslobađanje od parkinga mogu se podnijeti u Crvenom krstu, a uslovi koje davaoci moraju da ispune su da su državljani Republike Srpske i BiH i imaju prebivalište na području Srpca. Potrebno je i da imaju u vlasništvu registrovano vozilo na svoje ime – rekao je Dragosavljević.

Pročitajte još

Osobe koja ispunjavaju navedene uslove potrebno je da dostave uvjerenje o državljanstvu, potvrdu o prebivalištu, ovjerenu kopiju saobraćajne dozvole za vozilo u vlasništvu osobe koje se oslobađa plaćanja i ovjerenu kopiju lične karte, te uvjerenje o broju davanja krvi koje će dobiti u Crvenom krstu prilikom prijave.

– Pozivam dobrovoljne davaoce da u što kraćem roku dostave svoje podatke kako bi se mogao kompletirati spisak osoba koja ostvaruju ovo pravo – rekao je Dragosavljević, piše Glas Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije