Društvo

DOBRODOŠLICA PUTNICIMA Na Aerodromu Banjaluka otvorena izložba studentskih radova

U skladu sa idejom da Aerodrom Banjaluka njeguje umjetnost kao poseban vid dobrodošlice našim putnicima i turistima, danas je u pristanišnoj zgradi otvorena izložba studentskih radova Fakulteta za informacione tehologije i dizajn, Univerziteta za poslovne studije Banjaluka pod vodstvom profesora Miodraga Manojlovića.

DOBRODOŠLICA PUTNICIMA Na Aerodromu Banjaluka otvorena izložba studentskih radova
FOTO: BANJALUKA.NET/RAS SRBIJA

Izloženi radovi su studentske vježbe iz oblasti grafičkog dizajna, a u pitanju je široka lepeza vježbi iz predmeta sa svih godina studija.

Kroz vježbe koje možete da vidite, studenti uče da oblikuju tekst i sliku, kao osnovne elemente izražavanjaa u grafičkom dizajnu, vodeći računa o kontrastu, ritmu, proporciji, harmoniji, ravnoteži, itd.

U svom istraživanju, studenti prolaze kroz različite oblike analognih i digitalnih vježbi, od crtanja i slikanja rukom, preko savladavanja različitih softvera za dvodimenzionalnu i trodimenzionalnu grafiku, pokretnu grafiku, interaktivne medije, štampu, itd.

Foto: Banjaluka.net/RAS Srbija
Foto: Banjaluka.net/RAS Srbija

Paralelno sa vježbama, studenti izučavaju teoretske aspekte umjetnosti i dizajna. Program rada studijskog programa Grafički dizajn je osmišljen da pored zadatih praktičnih i teoretskih vježbi, omogućava studentima razvijanje individualnih sposobnosti i afiniteta.

Fakultet za informacione tehnologije i dizajn ima ideju da obrazuje studente da postanu svjesni dizajneri, sa istaraživačkim sposobnostima, da promišljaju i da tvore autentične radove, koji bi imali značajnu ulogu u kreiranju boljeg društva u cjelini, piše banjaluka.net.

U okviru Fakulteta za informacione tehologije i dizajn djeluje OOPSLab. To je studio ili kreativna radionica opremljena literaturom, analognim i digitalnim alatima i otvorena je za mislioce i stvaraoce koji promišljaju o alternativnim načinima istraživanja. Ideja je nastala iz potrebe da se klasična učionica na fakultetu organizuje u prostor u kojem će profesori i studenti više raditi zajedno na rješavanju zadataka i u tom procesu istovremeno prolaziti teoretske i praktične vježbe.

Foto: Banjaluka.net/RAS Srbija
Foto: Banjaluka.net/RAS Srbija

Prostor u kojem internost i isključivost ne nalaze svoje mjesto.

Umjetnost je neizostavan dio života koji nam uljepšava svakodnevnicu, i ja sam presrećan što smo ovim divnim radovima oplemenili prostor aerodroma. Naši putnici provode vrijeme u prostorijama aerodroma kada dolaze, odlaze ili čekaju nekoga i nadamo se da ćemo im uljepšati boravak kreativnim radovima talentovanih mladih ljudi – rekao je vd generalnog direktora Aerodroma Banjaluka Duško Kovačević.

Na izložbi možete pogledati radove studenata: Filip Babić, Vedrana Bajić, Teodora Došen, Miloš Đurović, Simona Jovanović, Danilo Kecman, Sonja Kušumović, Dragoslav Malinić, Aleksandra Marić, Nikolina Milinković, Mirjana Prpa, Majda Sejfić, Nemanja Stojaković, Maja Stojanović, Nina Stanarević, Branislav Šarčević, Vladimir Žganjec.

(banjaluka.net)

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije