Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DODATNO OBEZBJEĐENJE Oko Administrativnog centra Vlade RS u Istočnom Sarajevu PODIŽU ZID

Politika
Autor:

Foto Mariana Đurić/RAS Srbija

Administrativni centar Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu uskoro će biti ograđen sa 2,5 metra visokim i 100 metara dugim zidom.

Iz Službe za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske rečeno je za Srpskainfo da je 3. oktobra objavljen tender za „Izradu zaštitne barijere oko VIP dijela poslovnog objekta Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu“.

Navode da bi ukupna dužina zida trebalo da bude 99,5 metara, visine od 2,2 do 2,5 metara, a ukupna površina 223,4 kvadrata.

Procijenjena vrijednost ugradnje i postavljanja sigurnosne opreme je 58.383 KM, sa uračunatim PDV-om.

U obavještenju o nabavci i tenderskoj dokumentaciji koja je objavljena na portalu javnih nabavki rok za izvođenje radova je 60 dana od dana potpisivanja ugovora.

Foto Služba za zajedničke poslove Vlade RS

Predsjednik SNSD Milorad Dodik, koji je objavio pobjedu na izborima za srpskog člana Predsjedništva BiH, objasnio je da se zid sada gradi jer je bilo propusta što ranije oko Administrativnog centra Vlade RS u Istočnom Sarajevu nije napravljeno dodatno obezbjeđenje.

– Zgrada se nalazi na magistralnom putu. To se gradi iz bezbjednosnih razloga jer će tamo dolaziti važni ljudi iz političkog života. Sve moje sastanke na personalnom nivou, s ambasadorima i stranim državnicima, prenijeću u Istočno Sarajevo i iz tog razloga mora biti obezbjeđeno – rekao je Dodik koji je već nekoliko puta poručio da će posao člana Predsjedništva BiH obavljati u Istočnom Sarajevu i Banjaluci, a ne u Sarajevu.

Foto Služba za zajedničke poslove Vlade RS

Podsjećamo da je Administrativni centar u Istočnom Sarajevu izgrađen za potrebe smještaja funkcionera i institucija Republike Srpske. Objekat ima dva dijela – poslovni i rezidencijalni. Poslovni, koji je veći i ima oko 6.000 kvadratnih metara, namijenjen je za smještaj institucija koje su se nalazile u istočnom dijelu Srpske, kao što su Pravobranilaštvo, Zavod za statistiku, Fond za razvoj istočnog dijela Republike Srpske i druge.

Foto Mariana Đurić/RAS Srbija

Drugi, rezidencijalni dio predviđen je za smještaj predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH. Izgradnja objekta je koštala 26,6 miliona KM.

Jubilarna sjednica Vlade

Vlada Republike Srpske je 17. novembra 2016. zasjedala u Istočnom Sarajevu, čime je u novom Administrativnom centru održana stota jubilarna sjednica. Premijerka i mininistri razmatrali su tada lokalni razvoj i odnos Vlade sa opštinama ove regije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO