Kultura

Dodijeljene nagrade "Emi": “Kruna” najbolja dramska serija, Netfliksu najviše priznanja

Netfliksova serija “Crown” (Kruna), koja prikazuje život britanske kraljevske porodice, pobjednik je ovogodišnje dodjele nagrada “Emi”, budući da je osvojila čak sedam nagrada, prenosi CNBC.

Dodijeljene nagrade "Emi": “Kruna” najbolja dramska serija, Netfliksu najviše priznanja
FOTO: CAROLINE BREHMAN/EPA

Uspjeh te dramske televizijske serije pomogao je Netfliksu da odnese čak 10 nagrada, pošto je serija “Kraljičin gambit” odnijela još dva trofeja, a serija “Halston” osvojila jednu nagradu.

Američki kanal HBO i njegov striming servis HBO Maks osvojili su devet nagrada, pošto je njihova serija “Mare of Eastown” osvojila četiri nagrade, serija “Last Week Tonight” dobila dvije, serija “Hacks” osvojila tri, a serija “I May Destroy You” odnijela jedan trofej.

Apple TV + je osvojio četiri nagrade za seriju “Ted Lašo”, ViacomCBS je osvojio dvije nagrade za seriju “RuPaul's Drag Race“ i za specijalnu emisiju Stivena Kolberta, a NBS i Dizni osvojili su po jednu nagradu.

Kada je riječ o glumcima, Džejson Sudejkis odneo je nagradu za najboljeg glumca u humorističnoj seriji, Džin Smart je osvojila nagradu u kategoriji najbolje glumice za seriju “Hacks” u produkciji HBO Maks.

Glumačke nagrade su osvojili i Džoš O'Konor, Olivija Kolman, Kejt Vinslet i Ijan Mekgregor.

Svečanost je održana u prostoru “Event Deck” u Los Anđelesu umjesto u dvorani Majkrosoft teatra, u kojem se dodjela “Emi” nagrada održavala od 2008. godine. Razlog za promenu lokacije je pandemija korona virusa.

Voditelj programa je bio stend ap komičar, glumac i domaćin mnogih TV emisija – Cedric the Entertainer, a u publici se nalazilo 500 nominovanih i gostiju.

Prihvati notifikacije