Politika

Dodik 26. maja u Beogradu: SNSD organizuje prevoz za ljude koji žele na Vučićev miting

Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je danas da podržava miting koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio za 26. maj u Beogradu, te je pozvao građane Srpske koji su u mogućnosti da prisustvuju ovom skupu.

Dodik 26. maja u Beogradu: SNSD organizuje prevoz za ljude koji žele na Vučićev miting
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dodik je naglasio da će skratiti planiranu posjetu nekim zemljama, te će doći na najavljeni skup u Beograd i podržati Vučića i rukovodstvo Srbije.

– Mi ćemo kao organizacija odlučiti na koji način da se organizuje prevoz za ljude koji žele da prisustvuju tom događaju i to je u fazi razmatranja –  rekao je Dodik novinarima u Banjaluci nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD.

Pročitajte još

Dodik je naglasio da apsolutna stabilnost Srbije zavisi od pozicioniranja i snage koju ima njen predsjednik Aleksandar Vučić, te naveo da bilo kakva destabilizacija Srbije ugrožavanjem njegove pozicije nije prihvatljiva za Srpsku.

– To bi Srbiju dovelo u dodatnu destabilizaciju i naš interes je i dalje snažna Srbija koja samo takva ima snagu da pomogne Republici Srpskoj –  istakao je Dodik.

On je podsjetio da su Srbiju destabilizovali nedavni događaji, odnosno dva masovna ubistva u Beogradu i Mladenovcu, i da postoje oni koji su to pokušali da iskoriste za političke obračune.

Dodik je naglasio da Srbija poslije svega mora da bude jedinstvena, istakavši da će Srpska u tom smislu podržati Vučića i rukovodstvo Srbije. /kraj/kup/ša/sđp/video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu