Politika

DODIK BACIO KLETVU Lider SNSD poslao oštru poruku nakon sastanka vladajuće koalicije u Srpskoj (VIDEO)

Vladajuće stranke u Republici Srpskoj uputile su jasan zahtjev "svim organima u RS da provode Zakon o nepokretnoj imovini kada stupi na snagu".

DODIK BACIO KLETVU Lider SNSD poslao oštru poruku nakon sastanka vladajuće koalicije u Srpskoj (VIDEO)
FOTO: N1/TWITTER/SCREENSHOT

Poruka je poslana nakon sastanka SNSD sa koalicionim partnerima. Dodik je čak i kleo “Srbe ako ikada budu raspravljali o ovom zakonu u Parlamentarnoj skupštini BiH”.

Dodik je rekao kako se smatraju obaveznim da štite interese RS i da je zato stavio veto, ali da je NSRS drugačije odlučila. Konstatuje da je stanje u RS, bez obzira na sve, dobro. Govorio je o povećanju penzija i plata, kazavši da će to biti zasnovano na realnim mogućnostima.

– Enormno je miješanje drugih zemalja u unutrašnje stvari prije svega SAD, Velike Britanije i Njemačke u konkretna pitanja koja se tiču suvereniteta. To je dokaz da je BiH zemlja protektorata i stranci su pretjerali u mnogo čemu –  rekao je Dodik.

Pročitajte još

Za PIK je rekao da je nepostojeće samoorganizovano tijelo, ali i to da ako ga Rusi budu pitali da li da ostanu u njemu, reći će im da treba kako bi se čuo glas protiv.

Potom je “bacio kletvu”.

– Republički organi i organizacije imaju jasne odgovornosti u tom pogledu. Oni moraju znati da mi ne damo imovinu. Nek’ je proklet onaj od Srba koji ikada dođe u poziciju da o zakonu na nivou BiH raspravlja. Ako jednom stavite predmet koji se zove imovina na zakonodavnu nadležnoss Parlamentarne skupštine koja nije nadležna, propisali ste smrtnu presudu RS – poručio je Dodik u kletvi.

Podsjetimo, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit sinoć je govorio o tome šta osobe koje ne budu poštovale njegovu odluku, odnosno budu provodile suspendovani zakon.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu