Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Dodik: Džaferović bez saglasnosti u Predsjedništvu BiH otputovao u Francusku

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović otputovao je u Pariz na komemoraciju i sahranu nekadašnjem francuskom predsjedniku Žaku Širaku bez saglasnosti svih članova Predsjedništva BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjendištva BiH Milorada Dodika.

U saopštenju se navodi da je nota Ambasade Francuske u BiH sa pozivom na komemoraciju i sahranu Širaku došla u Predsjedništvo BiH i u kabinet srpskog člana Predsjedništva, nakon čega su druga dva kabineta bez usaglašavanja organizovala putovanje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Džaferović je na put otišao juče i čak se u Beču susreo sa hrvatskim članom Predsjedništva Željkom Komšićem, dodaje se u aopštenju.

Reagujući na netačne i tendeciozne navode u saopštenju je navedeno da je sve učinjeno sa očekivanjem da kabinet srpskog člana samo pokrije već donesenu odluku.

– To smatramo nekorektnim. Smatramo nedostojnim to čime se koriste pojedini mediji, ali i politički akteri koji ne prezaju od toga da čak i od sahrane bivšeg predsjednika jedne strane države prave senzaciju – navedeno je u saopštenju iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO