Politika

Dodik jasan: Za smirivanje političkih strasti Blinken da vrati kući američkog ambasadora

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da bi sve što bi američki državni sekretar Entoni Blinken mogao da uradi, a što bi pomoglo smirivanju političkih strasti u BiH, da američkog ambasadora Majkla Marfija iz Sarajeva vrati kući.

milorad dodik
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dodik je naveo da ne vjeruje da je Blinken pisao tvit u kojem ga kritikuje zbog potpisivanja Ukaza o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, niti da ga je čitao po objavi.

On je dodao da isto tako ne vjeruje da Blinken zna detalje o Dejtonskom mirovnom sporazumu i njegovom Aneksu četiri – Ustavu BiH.

Pročitajte još

“Rukopis nam je poznat, loše namjere pravog pisca takođe. Sve što bi sekretar Blinken mogao da uradi, a zaista bi pomoglo smirivanju političkih strasti u BiH, je da američkog ambasadora iz Sarajeva vrati kući”, napisao je Dodik na “Tviteru”.

Blinken je na “Tviteru” napisao da se Dodikovim potpisivanjem zakona kojim se odbijaju ovlaštenja visokog predstavnika krši Ustav BiH i potkopava Dejtonski sporazum, te dodao da SAD podržavaju Kancelariju visokog predstavnika u BiH i njen suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije