Politika

Dodik: Lažne tvrdnje SDA o Godišnjem nacionalnom planu

Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je danas da su lažne tvrdnje koje su iznesene u saopštenju SDA da su on i lideri HDZ Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović potpisali sporazum u kojem se pominje godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO bilo u izvornom, bilo u modifikovanom obliku.

Dodik: Lažne tvrdnje SDA o Godišnjem nacionalnom planu
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Pozivam i njih u SDA i sve druge da pažljivo pročitaju tačku tri sporazuma i uvjere se da takva formulacija tamo ne postoji. Mi smo spremni da sprovedemo sporazum koji smo potopisali, ali nismo spremni da sprovodimo ono što neko tumači da smo potpisali – rekao je Dodik.

Pročitajte još

SDA je danas saopštila da je jedino rješenje za prevazilaženje trenutnog zastoja u procesu evroatlantskih integracija i formiranju Savjeta ministara usvajanje modifikovanog godišnjeg nacionalnog programa, koji je zakonska obaveza i dio sporazuma koji su potpisali lideri SDA, HDZ i SNSD.

Iz SDA su naveli da će odbijanje dijaloga i kompromisnog rješenja imati negativne posljedice za proces formiranja Savjeta ministara, nastavak evroatlantskih integracija i ukupnu situaciju u BiH.