Politika

Dodik nakon sastanka sa ambasadorima EU u BiH "Predstavnici Republike Srpske prenijeli svoj stav"

Predstavnici vlasti Republike Srpske i političkih partija koji čine većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske prenijeli su danas na sastanku sa ambasadorima EU da će Srpska bez oklijevanja nastaviti sa svojim aktivnostima u vezi sa ustavnim ponašanjem, izjavio je u Istočnom Sarajevu srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik nakon sastanka sa ambasadorima EU u BiH "Predstavnici Republike Srpske prenijeli svoj stav"
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Bio je sastanak na kojem su bili predstavnici koalicije na vlasti, a tema je bila aktuelna situacija u BiH. Pozvali smo ambasadore zemalja EU i koliko sam ja izbrojao bilo ih je 14-15. Imali smo priliku da značajnim zemljama EU saopštimo svoje stavove, rekao je Dodik.

On je ukazao da je u međuvremenu obaviješten o načinu da su pojedini izbjegli ovaj sastanak tvrdeđi da navodno lokacija nije adekvatna, što, kako je rekao, više govori o njima.

Pročitajte još

– Ako su smatrali da treba na Baščaršiju da dođe rukovodstvo Republike Srpske i drži sastanke s njima, imaćemo u vidu to kako i što nisu bili tu – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je saglasan sa nepriznatim Savjetom za provođenje mira (PIK) da je cilj očuvati ustavni poredak.

– Saglasni smo sa nepriznatim PIK koji je rekao da je njima cilju da očuvaju ustavni poredak. I nama je cilj da očuvamo ustavni poredak. Konačno, evo jednog mjesta gdje se mi sa njima slažemo. Nismo protiv teritorijalnog integriteta BiH i sa time se slažemo – kaže Dodik.

Prihvati notifikacije