Politika

DODIK NAKON SASTANKA U BEOGRADU "Vučić uradio dobar posao za Srbiju u Vašingtonu"

Predsjednik Aleksandar Vučić uradio je dobar posao za Srbiju u Vašingtonu, izjavio je danas srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

DODIK NAKON SASTANKA U BEOGRADU "Vučić uradio dobar posao za Srbiju u Vašingtonu"
FOTO: SRNA

Imajući u vidu moje iskustvo, iz međunarodnih kontakata i teških međunarodnih sastanaka, Vučić je uradio dobar posao za Srbiju – rekao je Dodik, nakon razgovora sa Vučićem, koji ga je upoznao sa temama i razgovorima u Vašingtonu i Briselu.

On je dodao da mu iskustvo govori da se pozicija RS na neki način takođe prelama preko međunarodnih aranžmana i razgovora koji se tiču Srbije i njenih pitanja.

Nema, međutim, pretjerana očekivanja kad je riječ o dobrim namjerama međunarodnih faktora, prije svega iz Brisela.

Istakao je da je razgovor sa Vučićem bio u četiri oka, jer je želio, kaže, i neke druge stvari da prenese predsjedniku Srbije.

Jedna od tema bilo je, rekao je Dodik, ponovno nastojanje Bakira Izetbegovića i Bošnjaka da Bošnjake drže zarobljenim stalnom temom sukoba sa Srbijom, te pričom o pokretanju nove tužbe za genocid.

To je, prema Dodikovoj ocjeni, dio politike koja je već rezultirala onom deklaracijom po kojoj ne bi bilo RS, već bi BiH trebalo da se organizuje na drugi način.

– Oni žele da pričamo o novoj tužbi i da eliminišu Srbiju – rekao je Dodik.