Politika

Dodik o posljedicama koje su mogle da se čuju za Kosovo "Srbi moraju da budu jedinstveni oko pregovaranja"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da Srbi, gdje god živjeli, moraju da se okupe i budu jedinstveni oko pregovaranja.

milorad dodik predsjednik rs
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dodik je naglasio da se moraju sagledati posljedice koje su mogle da se čuju za Kosovo i Metohiju, koje bi mogle da promijene sveukupni položaj za Srbe.

On je ponovio da je važno da se kaže: “Ako odbijamo, odbićemo zajedno, ako prihvatimo, moramo prihvatiti zajedno”.

Dodik je dodao da je to važno samo zato da Srbija i Srbi ponovo ne bi bili podijeljeni.

– Šta god da se uradi, moramo da uradimo zajedno. Ako se odbija francusko-njemački plan, onda to mora da odbije i vlast i opozicija, ali i društvo u cjelini. Takođe, ako ga prihvatamo, onda to treba svi da uradimo –  naveo je Dodik na Instagram profilu.

Dodik je podsjetio da je u protekloj sedmici Republika Srpska nizom aktivnosti odala počast žrtvama Holokausta.

– Na Palati Republike upriličena je video-projekcija, gdje je prikazan broj koji predstavlja 6.000.000 Jevreja koji su stradali u Holokaustu, čime smo se pridružili kampanji #WeRemember –  dodao je Dodik.

Pročitajte još

U četvrtak, 26. januara, Dodik je prisustvovao memorijalnoj akademiji, gdje je ponovio da su Srbi i Jevreji bratski narod po stradanju, te istakao značaj obilježavanja sjećanja na to stradanje kako bi bila spriječena revizija istorije.

– Ove sedmice sastao sam se i sa ambasadorom Francuske u BiH Kristin Tudik. Zajednički smo konstatovali da postoji mnogo oblasti u kojima Republika Srpska i Francuska mogu da sarađuju i izrazili opredjeljenje da u narednom periodu radimo na produbljivanju bilateralnih odnosa – naveo je Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije