Politika

Dodik o sankcijama Amerike "Moja kćerka drži jedan restoran, zamislite nuklearnu silu koja se bavi tim"

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, a nedavno i njegov sin i kćerka, Igor i Gorica, našli su se na listi sankcija SAD.

Milorad, Gorica i Igor Dodik
FOTO: RTRS/SCREENSHOT

To se u velikoj mjeri tumači kao reakcija na bliske odnose sa Rusijom.

– Dolaze mi zahtjevi raznih “prijatelja” koji mi kažu da napravim otklon, da se primaknem nekim njihovim stavovima i da će i oni onda promijeniti stavove – da neće biti ni sudskih procesa, ni sankcija za moju porodicu.

Pročitajte još

Moja djeca podržavaju svog oca. Šta je tu problem? Mislim da je to vrlina. Moja kćerka drži jedan restoran, zamislite nuklearnu silu koja se zove Amerika, da se bavi jednim restoranom. Nevjerovatno. Јoš samo preostaje da joj ruknu bombu u taj restoran. Odjednom restoran “Agape” u Banjaluci dobija planetarni značaj činjenicom da mu Amerika uvodi sankcije. Sin je suvlasnik u jednom voćnjaku za koji smo ranije uzeli kredit. A kad vam kažem da je voćnjak ove godine 90 odsto gradom uništen, to govori o tome koliko je to teško. A onda dođu sankcije koje kažu da mnogi ne smiju da sarađuju sa njima jer su na crnoj listi samo zato što je jedan od vlasnika i moj sin. I uporno se pravi priča “Dodikovog bogatstva”. Pa nije moj sin dijete predsjednika SAD koji se zove Hanter, a za kog je dokazano da je stotine miliona iznudio po Ukrajini, protiv čega se sada vodi postupak u samoj Americi – kaže Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu