Politika

DODIK O SASTANKU U MOSTARU "Tim razgovorima mogu biti nezadovoljni turista Šmit i svjetski putnici"

Lider SNSD Milorad Dodik rekao je da su jedini koji mogu biti kompletno nezadovoljni jučerašnjim razgovorima u Mostaru turista Kristijan Šmit i svjetski putnici koji BiH žele kolonijalni status, a njenim narodima status podanika.

milorad dodik predsjednik rs
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kao učesnik sastanka, Dodik je naveo da je ohrabren činjenicom da su satima konstruktivno razgovarali i pomjerali stvari u dobrom pravcu.

On je naveo da će se o nečemu dogovoriti brže, a o nekim stvarima sporije.

Ali, činjenica da naše radne grupe ulažu trud u rješenja, a mi u njihovu implementaciju govori da postoji volja, da vjerujemo u sopstvenu demokratiju, a ne u tuđu demonstraciju sile i nepoštovanja prema nama – rekao je Dodik.

Lider SNSD navodi da od EU očekuje da vrednuje činjenicu da je evropski put zajednički cilj u vezi s kojim lideri stranaka imaju saglasnost i na kojem zajedno rade već godinu dana.

Pročitajte još

Dodik je naglasio da EU ne može biti kompletna bez Republike Srpske i BiH u svom sastavu jer je nastala kao mirovni i demokratski projekat da se zaustave vjekovni konflikti u Evropi.

Prema njegovim riječima, i EU i BiH, procesima u kojima odlučuju njihovi lideri, opredjeljuju se jesu li instrument kratkoročnih geopolitičkih interesa u ovim komplikovanim vremenima ili služe ciljevima i narodima koji u njima žive.

– Jedno je sigurno – neću odustati od služenja interesima naroda koji me je demokratski birao i boriću se za naše pravo na istoriju koju pišemo hiljadu godina – napisao je Dodik na Iksu.

Ukratko, zaključio je, BiH može funkcionisati samo kao mala EU ili ne može nikako, puna razgovora i kompromisa koji nisu po volji svakome, ali ne smiju biti na štetu nikome.

U Mostaru je juče održan sastanak predsjednika SNSD Milorada Dodika, HDZ Dragana Čovića, te lidera stranaka “Trojke” – SDP Nermina Nikšića, Naroda i pravde Elmedina Konakovića i Naše stranke Edina Forte.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije