Politika

Dodik opleo po Borenoviću "U Strazburu glumi agilnost, neka obezbijedi glasanje protiv članstva tzv. Kosova"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naveo je da očekuje da Branislav Borenović, koji je u Strazburu "i glumi agilnost", obezbijedi da se glasa protiv članstva takozvanog Kosova u Savjetu Evrope, a ne samo da se, kako je rekao, fotografiše pored zastava drugih država.

Sastanak vladajuće koalicije
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Borenović je optužio SNSD da nije obezbijedio stav BiH da se glasa protiv članstva takozvanog Kosova u Savjetu Evrope. On je član Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope i sada je u Strazburu, govori da to može i glumi agilnost po tom pitanju. Očekujem da obezbijedi da se glasa protiv, ne samo da se fotografiše pored zastava drugih država – naveo je Dodik na Tviteru.

Pročitajte još

Na vanrednoj sjednici Komiteta ministara u ponedjeljak je prihvaćen zahtjev Prištine za članstvo u Savjetu Evrope.

Zamjenica ambasadora BiH u Strazburu Tanja Milašinović Martinović je bila uzdržana prilikom glasanja, iako nije bilo saglasnosti unutar institucija BiH u vezi sa glasanjem o ovom pitanju, piše RTRS.

Kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović obavijestio je Stalnu misiju BiH pri Savjetu Evrope u petak, 21. aprila, da je stav srpskog člana Predsjedništva da se glasa protiv otpočinjanja procedure u vezi sa članstvom samoproglašenog Kosova u Savjetu Evrope.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu