Politika

Dodik: Srbija i Srpska su uz Drvarčane

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je Drvarčanima da su Republika Srpska i Srbija uz njih i da je uvjeren da će zajedno održati i obnoviti Drvar.

Dodik: Srbija i Srpska su uz Drvarčane
FOTO: SRNA

Dodik, koji je danas zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem posjetio Vrtić “Majka hrabrost” u Drvaru, istakao je da je Vučić prvi predsjednik Srbije koji je na ovim prostorima i zahvalio mu zbog toga i osjećaja i potrebe da pomogne ovom kraju.

Danas smo sa vama ovdje u danu koji sjeća na teške trenutke u istoriji ovog kraja, kada su Srbi bili primorani da napuste ognjišta, ali, evo, tu smo, gradimo novi život zajedno sa vama. Gospodin Vučić i ja smo ovdje da vam kažemo da smo uz vas i da ćemo zajedno sa vama prolaziti kroz mnoge druge izazove –  rekao je Dodik novinarima nakon posjete vrtiću.

On je naglasio da ovaj narod mora da zna da je Vučić bezgranično pomogao srpskom narodu na cijelom prostoru Republike Srpske, ali i četiri opštine u Federaciji BiH – Drvar, Glamoč, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo.

– Zahvaljujući predsjedniku Vučiću realizujemo projekte koji će biti jasan pokazatelj prisustva Srbije u Republici Srpskoj. Cijeli narod je zahvalan Vučiću. Siguran sam da ni sam Vučić ne zna koliko je poštovan i koliko narod cijeni njegovu podršku –  istakao je Dodik.