Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Dodik: Srpska će formirati žandarmeriju da bi svojim građanima obezbijedila sigurnost

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će Republika Srpska formirati žandarmeriju da bi svojim građanima obezbijedila sigurnost, te da u Srpskoj neće biti formirani centri za smještaj migranata.

– Republika Srpska neće primiti migrante i formirati centre za njih, niti će joj neko nametnuti da to mora uraditi. Mi ne radimo ništa spekulativno, samo želimo da osiguramo bezbjednost Republike Srpske – rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, formiranje centara za migrante nije doprinos bezbjednosti Republike Srpske i zato ih neće tamo biti.

– A da bismo sproveli tu odluku, formiraćemo strukture bezbjednosti koje mogu to da sprovedu – pojasnio je Dodik.

On je istakao da bi rezervni sastav policije mogao biti koristan u smislu da se angažuje shodno nekim ad hok situacijama, kao što je migrantska kriza.

– Međutim, napravila se atmosfera da je Republika Srpska mjesto koje se kao militarizuje, što nije tačno. Ja sam za demilitarizaciju i da ostanu određene policijske snage – rekao je Dodik, koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

On je ocijenio da od Oružanih snaga BiH nema nikakve koristi i poručio da one neće izaći na granicu sa Srbijom.

– Fronteks /evropska policija za zaštitu granica/ neće biti na granici sa Hrvatskom, niti će Oružane snage BiH biti na granici sa Srbijom – naglasio je Dodik.

On je podsjetio da je ranije predložio da se kroz strukture bezbjednosti organizuju zajednički timovi kako bi kontrolisali migrantsku krizu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO