Politika

"KOALICIJA SA DNS OSTAJE" Dodik poručio Nešiću da može da se prijavi za direktora "Puteva" KADA OZDRAVI

Lider SNSD Milorad Dodik tvrdi da DNS ostaje njihov kaolicioni partner.

"KOALICIJA SA DNS OSTAJE" Dodik poručio Nešiću da može da se prijavi za direktora "Puteva" KADA OZDRAVI
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Dodik kaže da je lider DNS Nenad Nešić podnio ostavku na mjesto v.d. direktora „Puteva Republike Srpske“ iz zdravstvenih razloga, tvrdeći da obaveze prevazilaze njegovo zdravstveno stanje.

– Spekulacije su razne, ne bih o tome. Oni ostaju naš koalicioni partner. Želimo da ponovo sjednemo sa njima i da opet razgovaramo o koalicilonoj saradnji. Nemamo namjeru da bilo koga smjenujemo, svi njihovi ljudi će ostati na svojim mjestima. Nešiću smo rekli da nakon mjesec – dva, poslije zdravstvenog tretmana, možemo ponovo da razgovaramo. Respisaćemo konkurs za direktora „Puteva“, i Nešić, ako bude zdravstveno sposoban, može da se pojavi na tom konkursu i da se odlučuje po proceduri – rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

U slučaju da DNS odluči da ode u opoziciju, Dodik je rekao da će da poštuje njihovu odluku.

Pročitajte još

– Ako neko od njih podnese ostavku, prihvatićemo je. Oni koji ne podnesu ostavku, mi ih nećemo razrješavati. To se odnosi počev od nivoa BiH pa do opština i gradova. Nemamo nijedan razlog da izražavamo nezadovoljstvo našom saradnjom sa DNS. Pogrešno je stvari adresirati na teren SNSD. Ako je tema o tome da funkcija direktora „Puteva“ pripada DNS, pripašće DNS. Mi smo imenovali v.d. dok se ne provede procedura. Oni imaju svoje organe, ja to poštujem. Zbog današnjih obaveza, nisam bio u kontaktu sa Nešićem, ni sa bilo kim – dodao je Dodik.

Podsjećamo, sutra se očekuje sjednica Predsjedništva DNS na kojoj će se razgovarati o sudbini koalicije sa SNSD.