Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Dodik: U BiH je Srpska sinonim za SLOBODU SRPSKOG NARODA, a Srbija sinonim za naš život

Politika
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Republika Srpska je u Bosni i Hercegovini sinonim za slobodu srpskog naroda, a Republika Srbija je sinonim za život i opstanak Srba, poručio je danas u Beogradu predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik, je nakon unošenja Badnjaka u Predsjedništvo Srbije i sastanka srpskih lidera iz država regiona sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao da je danas u Beogradu održan jedinstven skup i da se svi zato osjećaju posebnim.

– Mi smo ovde u Beogradu ne da bi pravili planove protiv nekoga, već da vidimo šta ćemo da uradimo za naš narod – rekao je Dodik.

Ocjenjujući da nije bilo boljeg dana od Badnjeg dana da se okupe, Dodik je rekao da je na današnjem skupu bilo riječi o pomoći koju je Srbija spremna da pruži narodu i Republici Srpskoj i zajednicama našeg naroda u bio kojoj republiči u okruženju.

– Vučić I Brnabić su nas obavestili o tim mogućnostima i to je dobra vijest za nas – rekao je Dodik.

Srbi u regionu žele mir, istakao je Dodik.

– Mi ne želimo konflikte. Mi želimo u BiH da izgradimo ustavnu poziciju RS. Tamo je Srpska sinonom za slobodu srpskog naroda, a Srbija je sinonim za naš život – poručio je Dodik i dodao da vlast RS ne smatra da Bošnjaci ne treba da iskažu svoje interese koji ne vrijeđaju druge.

Govoreći o položaju Srba u regionu, Hrvatskoj, Makedoniji, posebno Crnoj Gori, Dodik je primjetio da se u Crnoj Gori razvija, kako je rekao, negativan odnos prema Srbima, sve do napada na Pravoslavnu crkvu u toj državi.

Zato, kazao je, moramo da očuvamo snagu i integritet Pravoslavne crkve i da o tome kao državni organi vodimo računa i ta pitanja da stavljamo na dnevni red.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO