Politika

Dodik reagovao na Izetbegovićevu izjavu “Niko ne zaslužuje takav teror od svojih političkih predstavnika, pa ni muslimani”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je nekadašnji lider Bošnjaka Alija Izetbegović žrtvovao mir za muslimansku državu koju nije dobio, jer su Srbi, kao autohton narod na ovim prostorima, uspjeli da odbrane svoje kuće i imanja.

Dodik reagovao na Izetbegovićevu izjavu “Niko ne zaslužuje takav teror od svojih političkih predstavnika, pa ni muslimani”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović podlo i uporno pokušava da obmane nedavno rođene da je Srbija ratovala u BiH, čime želi da poruči da je BiH muslimanska i svi koji nisu muslimani su odnekud došli. Mi smo vijekovima svoji na svome, dočekivali i ispraćali imperije od kojih su neke, poput Otomanske, u BiH ostavile vidljiv trag, naglasio je Dodik upitan da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da je “Srbija razarala na Balkanu i da nema gdje nije pravila problem u posljednjih 30 godina”.

Pročitajte još

Dodik je istakao da je žalosno da Bakir Izetbegović nakon svega što su prošli narodi u BiH svom narodu pominje rat kao opciju.

– Niko nije zaslužio takav teror od svojih političkih predstavnika, pa ni muslimani u BiH – rekao je Dodik.

Prihvati notifikacije