Politika

DODIK UPUTIO PISMO MILANOVIĆU "Podrška u savladavanju ove katastrofe dok ste se kao i ostatak svijeta borili sa pandemijom"

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik naveo je u pismu podrške predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću da ga je duboko potresla vijest o razornom zemljotresu koji je pogodio Hrvatsku i doveo do ljudskih stradanja i proizveo ogromnu materijalnu štetu.

DODIK UPUTIO PISMO MILANOVIĆU "Podrška u savladavanju ove katastrofe dok ste se kao i ostatak svijeta borili sa pandemijom"
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Koristim ovu priliku da vam iskažem izraze mog saosjećanja i podrške u savladavanju ove katastrofe koja je Vašu zemlju pogodila dok ste se kao i ostatak svijeta borili sa pandemijom – naveo je Dodik.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH istakao je da sa žaljenjem posmatra slike koje dolaze iz Petrinje i drugih gradova Hrvatske, saopšteno je iz kabineta srpskog člaa Predsjedništva BiH.

– Izraze našeg saosjećanja molimo da prenesete povrijeđenim građanima Vaše zemlje sa željom za brzim oporavkom, a porodicima nastradalih iskreno saučešće – naveo je Dodik.

Hrvatsku je danas pogodio snažan zemljotres jačine 6,3 stepena po Rihteru, a epicentar je bio tri kilometara od Petrinje.

Prema posljednjim izvještajima hrvatskim medija, u Petrinji je poginulo pet osoba, dok je više desetina povrijeđeno.