Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DODIK ZA SRPSKAINFO „Crna Gora se neće stabilizovati dok ne riješi pitanje Srba“

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da se Crna Gora neće stabilizovati sve dok na demokratski način ne riješi pitanje Srba u toj zemlji – od prava na jezik, do svih ostalih prava koja jednom narodu pripadaju.

– Negiranje srpskog identiteta u Crnoj Gori je negiranje same Crne Gore. Otimanje hramova Srpske pravoslavne crkve i hapšenje crkvenih velikodostojnika sigurno nije način da se Crna Gora legitimiše kao demokratska država – rekao je Dodik za Srpskainfo.

Poručio je da bi vlast u Crnoj Gori trebalo da prestane da plaši svoje građane kako neko ima nešto protiv crnogorske državnosti.

-Tu mislim na sijanje straha od Srbije. Svako dobronamjeran može da vidi da je Srbija više nego korektna, ma kako nepotrebne i štetne odluke donosi Podgorica. Događaji u Crnoj Gori se budno prate u Republici Srpskoj, posebno otkako je usvojen sporni Zakon o slobodi vjeroispovjesti, ali ne mislim da unutrašnji problemi Crne Gore mogu da utiču na pitanja u Srpskoj i BiH – rekao je Dodik za Srpskainfo, komentarišući dešavanja u Crnoj Gori i njihov uticaj na region.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO