Politika

DODIK ZA SRPSKAINFO „Crna Gora se neće stabilizovati dok ne riješi pitanje Srba“

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da se Crna Gora neće stabilizovati sve dok na demokratski način ne riješi pitanje Srba u toj zemlji – od prava na jezik, do svih ostalih prava koja jednom narodu pripadaju.

DODIK ZA SRPSKAINFO „Crna Gora se neće stabilizovati dok ne riješi pitanje Srba“
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Negiranje srpskog identiteta u Crnoj Gori je negiranje same Crne Gore. Otimanje hramova Srpske pravoslavne crkve i hapšenje crkvenih velikodostojnika sigurno nije način da se Crna Gora legitimiše kao demokratska država – rekao je Dodik za Srpskainfo.

Poručio je da bi vlast u Crnoj Gori trebalo da prestane da plaši svoje građane kako neko ima nešto protiv crnogorske državnosti.

Pročitajte još

-Tu mislim na sijanje straha od Srbije. Svako dobronamjeran može da vidi da je Srbija više nego korektna, ma kako nepotrebne i štetne odluke donosi Podgorica. Događaji u Crnoj Gori se budno prate u Republici Srpskoj, posebno otkako je usvojen sporni Zakon o slobodi vjeroispovjesti, ali ne mislim da unutrašnji problemi Crne Gore mogu da utiču na pitanja u Srpskoj i BiH – rekao je Dodik za Srpskainfo, komentarišući dešavanja u Crnoj Gori i njihov uticaj na region.