Politika

Dogan odgovorio na Dodikov zahtjev “Podnijeću ostavku na ministarsku funkciju, MORALAN SAM ČOVJEK”

Novoimenovani ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske Dado Dogan izjavio je da će podnijeti ostavku na ovu funkciju, nakon što je to zatražio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dado Dogan
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kao moralan čovjek i kao član Socijalističke partije (SP) ne želim ni na koji način nanositi štetu niti želim da se moje ime zloupotrebljava u javnosti. Predsjedniku Vlade Radovanu Viškoviću ću podnijeti ostavku na izabranu dužnost nakon što u formalnom smislu bude utvrđen izbor Vlade, rekao je Dogan.

On je istakao da je 2012. godine imao saobraćajnu nezgodu u kojoj je kao suvozač smrtno stradao njegov drug iz djetinjstva i da je za to djelo, za koje je rekao da je nastalo iz nehata, krivično odgovarao u skladu sa propisima Republike Srpske.

– I danas odgovaram pred svojom savješću i nosim neizbrisiv ožiljak tog čina. Porodica mog druga koji je nastradao me nikada nije teretila i danas smo ostali u izuzetno prijateljskim odnosima. Podržavaju me i razumiju, a za mene je to u ovom trenutku najvažnije – rekao je Dogan.

Pročitajte još

On je istakao da nije imao namjeru da stvori bilo kakvu nelagodu predsjedniku SP Petru Đokiću i dodao da o ovom pitanju nikada nisu ni razgovarali.

– Svoju karijeru sam gradio odgovornim i savjesnim učenjem i radom i tako ću nastaviti da živim i radim u budućnosti. O tome kakva sam osoba u pogledu mojih moralnih vrijednosti mogu posvjedočiti svi oni sa kojima sam do sada radio i živio. Od svih njih i juče i danas imam neizmjernu podršku i to mi je veoma dragocjeno u ovom trenutku – rekao je Dogan.

Dogan je kao kandidat SP juče na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske izabran za ministra porodice, omladine i sporta Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je danas od predsjednika Vlade Radovana Viškovića da hitno razriješi novoimenovanog ministra za porodicu, omladinu i sport Dadu Dogana ili da Dogan podnese ostavku.

Dodik je u dopisu upućenom Viškoviću naveo da je prilikom predlaganja ministra za porodicu, omladinu i sport od Socijalističke partije došlo do grube greške, te da u skladu sa zakonom i procedurama hitno traži reagovanje premijera.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu