Banjaluka

"Dogovoreni performansi" Ješićeva o događajima u Skupštini grada Banjaluka

Jedan performans juče od strane skupštinske većine, drugi danas od strane gradonačelnika. Šta je epilog oba?

"Dogovoreni performansi" Ješićeva o događajima u Skupštini grada Banjaluka
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

“Akvana” i Gradski bazen zatvoreni od sutra i sve smo bliže tome da zemljište “Akvane” pređe u ruke privatniku,  rekla je Dijana Ješić, odbornik Narodnog fronta u Skupštini grada Banjaluka, pitavši da li je to krajnji cilj.

– Ne mogu 100 odsto tvrditi, ali je stvarno čudno da uvijek jedna strana nađe izgovor da se ovo pitanje ne riješi. Nisam u Banjaluci, pa nisam mogla biti prisutna na sjednici, ali bih se vratila svakako da je kvorum za održavanje iste došao u pitanje. Ali mi zaista nije jasan razlog zašto je ona danas prekinuta kada su svi prijedlozi gradonačelnika, koji se tiču “Akvane”, uvršteni u dnevni red i podržani od strane svih nadležnih komisija, te je bilo za očekivati da budu i usvojeni. Previše je hitno pitanje “Akvane”, da bi se sjednica odgađala bez obzira na bilo kakve otežavajuće okolnosti – rekla je Ješićeva.

Ona je pitala kako to da sada ne mogu da se dogovore i nađu način da sarađuju.

Pročitajte još

– Savršeno su se slagali oko izgradnje teniskog terena, koji je simbol bačenog narodnog novca i koji danas ne služi ničemu i više liči na gradsku deponiju, nego na teniski kompleks ili multifunkcionalnu dvoranu, kako je naveliko najavljivano – rekla je Ješićeva.

Dodala je da su se lako dogovorili i kada je trebalo potrošiti milione iz budžeta, odnosno džepa građana, a sada, kako kaže, kad treba da se spasi gradska imovina, to jeste imovina gradskog preduzeća, radna mjesta, egzistencija porodica zaposlenih, onda ne mogu da nađu zajednički jezik.

– Onda nimalo ne čudi što ljudi više ne vjeruju ni jednima ni drugima, nego sumnjaju da su se dogovorili da izvode performanse, optužuju jedni druge sve dok zemljište “Akvane” ne pripadne privatniku. A onda nakon toga nastave optuživati jedni druge ko je bio kriv i tako ukrug do nove “Akvane” – zaključila je Ješićeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije