Politika

Dogovoreno formiranje parlamentarnog foruma: Održan sastanak Stevandića i Orlića u Banjaluci

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić i predsjednik parlamenta Srbije Vladimir Orlić dogovorili su na današnjem sastanku u Banjaluci formiranje parlamentarnog foruma "Srbija i Republika Srpska" koji će biti potpisan u septembru u Beogradu.

Dogovoreno formiranje parlamentarnog foruma: Održan sastanak Stevandića i Orlića u Banjaluci
FOTO: SRNA

Stevandić i Orlić potvrdila su zajedničku podršku principima Dejtonskog mirovnog sporazuma, a izražena je i odlučnost za dodatno jačanje ekonomske saradnje i stvaranje povoljnih uslova za investicije, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Pročitajte još

Na sastanku je i istaknuta izuzetna važnost jačanja političkog dijaloga Srpske i Srbije, a razmotreni su i ključni regionalni i međunarodni izazovi s kojima se obje zemlje suočavaju.

Oba predsjednika izrazila su spremnost za zajedničko rješavanje tih izazova, te podršku stabilnosti i miru u regionu.

Na sastanku je naglašeno da su prioritetni infrastrukturni projekti koji će dodatno povezati dvije zemlje, te da je potrebno što prije zaustaviti sve političke opstrukcije koje blokiraju kapitalne investicije.   

Orlić je potvrdio je potpunu podršku Srbije Republici Srpskoj u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama, kao i spremnost Srbije da podrži projekte koji će doprinijeti ekonomskom razvoju Republike Srpske, ali i čitavog regiona.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu