Politika

DOGOVORI SA SVJETSKIM LIDERIMA Nakon sastanka sa Putinom, Vučić u subotu sa Trampom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u subotu, 27. juna, sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom i njegovim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom, u okviru američke inicijative za rješavanje pitanja Kosova i Metohije, piše Njujork tajms.

DOGOVORI SA SVJETSKIM LIDERIMA Nakon sastanka sa Putinom, Vučić u subotu sa Trampom
FOTO: RAS/RAS SRBIJA

List navodi da se Vučić juče sastao sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Njujork tajms podsjeća na to da je Vučićeva vladajuća Srpska napredna stranka ostvarila ubjedljivu pobjedu na izborima koji su u Srbiji održani u nedjelju, 21. juna.

Predsjednik Srbije doputovao je jutros u dvodnevnu posjetu Moskvi, gdje će se u toku dana sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. Grenel je ranije izrazio uvjerenje da postoje uslovi da se predstavnici Srbije i samoproglašenog Kosova sastanu u Bijeloj kući 27. juna.

On je tada na Tviter nalogu napisao da je dobio uvjerenja od vlasti u Beogradu i Prištini da će se obustaviti kampanja s ciljem povlačenja priznanja samoproglašenog Kosova, kao i zahtjevi za članstvo u međunarodnim organizacijama. Grenel je naglasio da će se stanje vratiti na “status kvo”, ukoliko bilo koja strana ne bude zadovoljna nakon razgovora u Vašingtonu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu