Svijet

DOK TRAMP I DALJE ODBIJA PORAZ Bajden u utorak objavljuje kandidate za članove kabineta

Novoizabrani američki predsjednik Džo Bajden će u utorak objaviti imena prvih kandidata za članove kabineta, najavio je danas budući šef osoblja Bijele kuće Ron Klejn.

DOK TRAMP I DALJE ODBIJA PORAZ Bajden u utorak objavljuje kandidate za članove kabineta
FOTO: CJ GUNTHER/EPA

Ako želite da znate o kojim agencijama je riječ i ko će biti na njihovom čelu, moraćete da sačekate da novoizabrani predsjednik to saopšti u utorak, rekao je Klejn u intervjuu za program televizije ABC, This Week, prenosi Glas Amerike.

Pročitajte još

Bajden je obećao da će njegova administracija biti odraz raznolikosti zemlje. Prošle nedjelje je takođe rekao da je već izabrao sekretara za finansije. Donijeli smo tu odluku. Vidjećete da je riječ o osobi koju će prihvatiti svi elementi Demokratske stranke – od progresivaca do umjerenih koalicija – rekao je novoizabrani predsjednik.

Na užem spisku kandidata su bivša šefica Federalnih rezervi Dženet Jelen, aktuelna guvernerka u Federalnim rezervama Lael Brajnard, te Rafael Bostik, predsjednik Federalnih rezervi Atlante.

Bajden sastavlja novu administraciju dok aktuelni predsjednik Donald Tramp i dalje odbija da prizna poraz i pokušava da preokrene rezultat izbora, iznošenjem neosnovanih optužbi o rasprostranjenoj izbornoj krađi, navodi VOA.