Sudbine

"Doktor je vikao i ZAHTIJEVAO DA ĆUTIM tokom porođaja" Ispovijest mlade majke pokrenula buru reakcija (VIDEO)

Mama troje djece otkrila je kako je doktor usred porođaja vikao na nju i zahtijevao da bude tiha. Njena ispovijest izazvala je burne reakcije.

"Doktor je vikao i ZAHTIJEVAO DA ĆUTIM tokom porođaja" Ispovijest mlade majke pokrenula buru reakcija (VIDEO)
FOTO: JASMIN SVICER/TIKTOK

Jasmin Svicer, majka tri kćerke, podijelila je svoju bolnu ispovijest sa porođaja na TikToku. Ova mlada mama otkrila je da je njen doktor vikao na nju dok je rađala svoju najmlađu kćerku, prenosi The Sun.

Jasmin je objasnila da je veći dio porođaja ostala kod kuće i da je otišla u bolnicu samo sat vremena prije nego što se njena kćerka rodila, a baš tada su počele nevolje.

@yasmynswitzer

Reply to @hannahcaric0 I think I’m done having kids but if I were to have more I’d love to try a home birth with a midwife and doula that I choose and trust. #ScreamItOut #birthstory #pregnant #laboranddelivery #labortrauma #naturalbirth

♬ original sound – Yasmyn Switzer

Mama je prvo tražila vodu, jer je bilo važno da se hidrira tokom porođaja, nije je dobila pola sata i još uvijek nije bila priključena na infuziju. Dvije medicinske sestre su tada došle da je obiđu, ali ona vjeruje da je jedna od njih nova jer joj je druga u tom momentu objašnjavala kako da provjeri koliko je Jasmin otvorena.

Kada je doktor ušao da pomogne pri porođaju, ona je gurala, i kao što bi to učinila svaka žena, pravila je zvukove tokom trudova i guranja.

Pročitajte još

– Usred moje kontrakcije, doktor kaže: ’Moraćeš da budeš tiha da bih mogao da čujem’ – otkrila je.

– Bilo je tako nepristojno, sa ovim doktorom sam prošla dosta toga tokom svojih trudnoća i nije imao najbolje manire.

Iako je Jasmin rekla da ne želi više djece, istakla je da ako se to desi, da ne bi željela da ide u bolnicu na porođaj nakon svih svojih muka.

Uz snimak je napisala: „Mislim da sam završila sa djecom, ali ako bih imala više, voljela bih da probam porođaj kod kuće sa babicom i dulom koju biram i kojoj vjerujem”.

Video je od tada postao viralan sa preko 200 hiljada pregleda i mnogi su rekli da bi trebalo da se žali.

Jedan je napisao: „Napisao bih pismo bolnici. Tako nekulturno i bezosjećajno! Naročito u tako ranjivom trenutku za vas.”, „Bože, ti bukvalno guraš ljudsko biće iz sebe, oni nemaju pravo da se tako ponašaju“, prokomentarisao je drugi, piše Žena Blic.

Prihvati notifikacije