Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DOKTORI NE PAMTE SLIČNO Beba DŽIN postala prava ZVIJEZDA, krupno novorođenče ODUŠEVILO SVE

Društvo
Autor:

Foto: Jugmedia.RS/Ras Srbija

U porodici dvadesetosmogodišnje Kristine Tasić Stojanović, majke koja je 29. januara, rodila sina Alekseja teškog 5,290 kilograma, u Davidovcu kod Vranja sve je podređeno ovom mališanu, inače novorođenčetu toliko krupnom da ni najstarije babice i doktori ne pamte slično.

Stojanovići, od najmlađeg do najstarijeg, sa uživanjem posmatraju kako beba napreduje.

Za razliku od nekih novorođenčadi on je beba koja dozvoljava svojim roditeljima da se noću naspavaju, piše portal JuGmedia.

I tokom dana je primjeran tako da majka, pored njega može da se posveti starijem sinu i završi sijaset drugih kućnih obaveza.

Vijest da je baš ona prirodnim putem rodila “malog džina”, bebu toliko krupnu da ni najstarije babice i doktori ne pamte sličnu, munjevitom brzinom prenijeli su gotovo svi ovdašnji mediji.

Tako su Kristina i njena beba postali gotovo preko noći prave medijske zvijezde. Osim što ih na kućnoj adresi još uvijek opsjedaju novinari u njihov dom dolaze i rođaci i prijatelji da čestitaju i po starom, dobrom srpskom običaju, daruju bebu poklonima, prenosi portal.

Foto: Jugmedia.RS/Ras Srbija

Svim gostima dobrodošlicu prva poželi Kristinina svekrva, koja se potom povuče u kuhinjski dio kuće i razgovor sa njima prepusti snaji.

A Kristina, otkako se iz bolnice vratila kući sa malim Aleksejem i zagrlila i izljubila svog starijeg sina Andreja, ne skida osmijeh sa lica.

U ovoj neizmernoj sreći ona uživa sa suprugom Daliborom koji je radno angažovan u Crnoj Gori.

Ovo dvoje mladih ljudi, puni ljubavi i pažnje jedno prema drugom, kažu da nisu ni u snu sanjali da će već na rođenju dobiti krupnu bebu, za koju se ispostavilo da je teža od “bebe džina” koja se rodila u Leskovcu.

– Negdje pred sam porođaj rečeno mi je da bi beba trebalo da bude teška negdje oko četiri kilograma, koliko je težila i moja prva beba. Svi nalazi su bili uredni tokom trudnoće koju sam iznela sa lakoćom, što nije bio slučaj sa prvom. I sam porođaj je bio lakši u odnosu na prvi, poslije koga sam rekla da više nikada neću rađati – priča Kristina i dodaje da su porođajni bolovi i u drugoj trudnoći krenuli u isto vrijeme kao i u prvoj i to u utorak na srijedu.

Foto: Jugmedia.RS/Ras Srbija

Kristina je na vrijeme stigla u vranjsko porodilište. Koliko je doktor Goran Petrović bio pažljiv, još pažljivije su bile babice koje su neprestano razgovarale sa njom trudeći se da joj odvrate pažnju od porođajnih bolova.

Svi ljekari došli da vide džinovsku bebu

– Moj porođaj se zavrišio tačno u deset minuta do četiri ujutro. Kada su mi dali bebu u naručje babica je rekla da je beba teška 5. 290 kilograma. Istog momenta sam za njom ponovila bebinu težinu i rekla 4.290, na šta mi je ona ponovila njegovu stvarnu kilažu. A kada sam ponovo pogrešno izgovorila kilažu ona mi je nježno rekla: “Ne bre dijete, pet kila!”- prisjeća se kroz osmijeh Kristina.

Foto: Jugmedia.RS/Ras Srbija

Vijest o rođenju ovako krupne bebe, prirodnim putem, brzo se raširila vranjskom Ginekologijom, tako da su svi ljekari došli da je vide.

Kristina je poslije porođaja išla sama, na svaka tri sata, da svoje tek rođeno čedo podoji. Beba je uvijek bila dobro kad god bi bila sa njom. Međutim, prilikom jednog takvog odlaska rečeno joj je da beba ima problema sa niskim šećerom i da ima potrebu za kiseonikom. Otuda je preporučeno da bebu transportuju u niški Klinički centar na Odjeljenje intenzivne njege.

Poslije šest dana provodenih na ovom odjeljenju terapija je dala rezultate i oni su prebačeni na neonatologiju, odakle su poslije sedam dana pušteni kući.

– Povratak kući je za mene bio fenomenalni događaj. Najviše sam se bila uželjela svog starijeg sina Andreja od koga se nikada toliko dugo nisam odvajala. Kada sam mu pokazala brata odmah mu je uzeo dudu i prisvojio je. U početku mu baš nije bilo jasno ko je on, ali se ubrzo snašao. Sada sa uživanjem posmatra njegovo kupanje i zove me kada on zaplače – priča Kristina.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO