Banjaluka

Dolazi do promjene: Od nedjelje počinje zimsko radno vrijeme za ugostiteljske i trgovinske objekte

Od 1. oktobra počinje zimsko radno vrijeme ugostiteljskih objekata smještenih u stambeno-poslovnim zgradama kolektivnog stanovanja, te objekata koji na području grada obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost.

Dolazi do promjene: Od nedjelje počinje zimsko radno vrijeme za ugostiteljske i trgovinske objekte
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Zimsko radno vrijeme za ugostiteljske objekte bez obzira na vrstu, koji su locirani u stambeno-poslovnim zgradama kolektivnog stanovanja, je od sedam do 23 časa. Ugostiteljski objekti smješteni  izvan stambeno-poslovnih zgrada kolektivnog stanovanja mogu da rade od sedam do 23 časa radnim danima, a petkom I subotom do ponoći.

Pročitajte još

Restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće i ugostiteljski objekti za piće, kojima je dodijeljen znak kvaliteta „Zlatna kašika“ mogu da rade od sedam do ponoći, subotom I nedjeljom do jedan čas, a noćni klubovi radnim danima od 19 do dva časa, a petkom i subotom do 3 časa poslije ponoći.

Svadbeni saloni mogu da rade od sedam do tri časa.

-Objekti koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost su dužni da se u zimskom periodu godine pridržavaju propisanog radnog vremena, odnosno da organizuju svoje poslovanje u periodu od sedam do 22 časa. Zimsko radno vrijeme se primjenjuje od 1. oktobra tekuće do 31. marta naredne godine – rečeno je iz Gradske uprave.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije